Ο Μιχαλάκης ρυθμιστής των πάντων

Γίνεται πολύς λόγος τελευταία για πιθανή συμμετοχή του Χρήστη Μιχαλάκη στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Οι «πολιτικοί αναλυτές» της επαρχίας ταύτης, έχουν χύσει πολύ μελάνι, αναλύοντας όλα τα πιθανά σενάρια με τις επιπτώσεις που θα είχε τόσο στους εν ενεργεία βουλευτές Παπακώστα και Λιούτα, πολλώ δε μάλλον στους Βλαχογιάννη και Χατζηγάκη, η συμμετοχή του Μιχαλάκη στο εθνικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, άξια μνείας είναι κάτι που έως και σήμερα κανείς δεν ανέφερε και δεν είναι άλλο από τις επιπτώσεις που θα έχει στο ΠΑΣΟΚ, η κάθοδος του Χριστού Μιχαλάκη στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Σίγουρα μια υποψηφιότητα με τέτοια ευρεία αποδοχή, κόβει δυναμική από το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μιας και εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται εκτός παιχνιδιού.

Οπότε, μοιραία μεγάλη μερίδα όσων επιμένουν ακόμη ΠΑΣΟΚ βρίσκονται αθόρυβα και παρασκηνιακά σε ανθρώπους μετριοπαθείς της Νέας Δημοκρατίας.

Άρα λοιπόν πλην του φόβου των νυν βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ, μεγάλη ανησυχία πρέπει κανονικά να νιώθει και ο κατά γενική ομολογία επικρατέστερος υποψήφιος να καταλάβει την έδρα Γιώργος Οικονόμου.

Αν πάλι δε τη νιώθουν κάποιοι, σημαίνει πως μάλλον δεν κάνουν καθαρή ανάγνωση και θα βρεθούνε προ εκπλήξεων μεγάλων…