Ο κίνδυνος να πατάς σε δύο βάρκες

Οι πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών δίνουν και παίρνουν καθημερινά.

Όπως και να έχει, είτε τώρα είτε σε λίγους μήνες, ο καιρός έφτασε και τα επιτελεία των υποψηφίων βρίσκονται σε θέση μάχης.

Αν πάρουμε το δεδομένο που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, η ΝΔ θα κατακτήσει την πρώτη θέση και στις δεύτερες εκλογές θα εκλέξει δύο ή και τρείς βουλευτές στο νομό μας.

Αν κάνεις εξαιρέσει το απόλυτο φαβορί που δεν είναι άλλος από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, οι υπόλοιποι θα παίξουν επί ίσοις όροις.

Αν επιπλέον θυμηθούμε πως το 2019, από τη δεύτερη ως την πέμπτη θέση δεν υπήρχε παρά μόνο διαφορά χιλίων σταυρών, αυτό καταλαβαίνετε πως ωθεί την κατάσταση να μυρίζει εκ νέου μπαρούτι.

Αυτός όμως που έχει να σηκώσει το μεγάλο βάρος της ισορροπίας είναι ο Σάκης Λιοτυτας.

Με την καταγωγή του να την έλκει από το δήμο Φαρκαδόνας, μοιραία εκεί πρέπει να κρατήσει την ισορροπία του τρόμου.

Από τη μια πλευρά ο σημερινός δήμαρχος Σπύρος Αγναντής που διαδέχτηκε τον εκλιπόντα Γιάννη Σακελλαρίου (ο Λιούτας ήταν ο μόνος πολιτευτής της ΝΔ που πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του) και από την άλλη ο με δόξα και τιμή κομματικός υποψήφιος Μιχάλης Μπαγιώτης.

Ο Σάκης Λιούτας σήμερα είναι βουλευτής του κόμματος, άρα θα ελέγε κάνεις εύλογα πως πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο και να ταχθεί με την επίσημη γραμμή της παράταξης.

Από την άλλη όμως οι σχεδόν 500 σταυροί στην Οιχαλία του κλείνουν το μάτι.

Άραγε λοιπόν θα διαλέξει τη σιγουριά της αγκαλιάς του κόμματος ή θα πάρει ξανά το ρίσκο της στήριξης του συνδυασμού που πια ηγείται κάποιος μακριά από τη ΝΔ αλλά ποντάρει σε ανταπόδοση στις κάλπες που προηγούνται και είναι αυτές των εθνικών εκλογών.

…Αγαπημένοι μου, μέχρι τώρα βλέπω ένα παιχνίδι ισορροπιών, ο πατήρ με άλλον και ο υιός με άλλον.

Η πολίτικη όμως θέλει ξεκάθαρες θέσεις και επιλογές.

Το 2019 το τόλμησε και το πιστώθηκε.

Σήμερα οι συνθήκες είναι σίγουρα διαφορετικές, αλλά μισόλογα και παιχνίδια του κρυφτού δε χωρούνε στην περιοχή μας.

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει όταν πατάς σε δύο βάρκες, αν λίγο φυσήξει και απομακρυνθούνε (ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει με το ΠΑΣΟΚ) δε θέλει και πολύ να σε ρίξει στα νερά.

Κυριακή κοντή γιορτή που λένε και στον κάμπο, άρα σύντομα όλα και όλοι θα αναγκαστούνε να λειτουργήσουν στο φώς της ημέρας και να ξεκαθαρίσουν τι επιθυμούνε να πράξουν…