Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στα Τρίκαλα

Τελέσθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων ο τρίτος Κατανυκτικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έψαλε τα Εγκώμια προς τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου μας προερχόμενα από την ιστορική Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Λίγο πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομιλών, και καλωσορίζοντας τον π. Ιερόθεο και τη συνοδεία του, τον ευχαρίστησε για τον κόπο που υποβλήθηκαν να φέρουν τα «χαριτόβρυτα Άχραντα Πάθη» από την Πελοπόννησο, τα οποία περιλαμβάνουν τεμάχια του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, του Ακανθίνου Στεφάνου, του Σπόγγου και της Χλαμύδος, καθώς και μέρος της κώμης του Τιμίου και ενδόξου Τιμίου Προδρόμου. Τα ανεκτίμητης πνευματικής αξίας «Άχραντα Πάθη» εδωρήθησαν τον 14ο αιώνα από τους Παλαιολόγους Άρχοντες της Πελοποννήσου στον ιδρυτή και κτήτορα της Μονής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας όσιο Λεόντιο και από τότε με την χάρη του Θεού φυλάσσονται ως ιερά θησαύρισμα στην ιστορική αυτή ιερά Μονή.

Εν συνεχεία, μετά την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς μας Μητροπόλεως με τον εμπνευσμένο λόγο του ομίλησε καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.