Νηστίσιμα μπισκότα με πορτοκάλι και κανέλα χριστουγεννιάτικα

Τα νηστίσιμα μπισκότα που σας προτείνουμε είναι ιδιαιτέρως αρωματικά, γευστικά και χριστουγεννιάτικα δεν περιέχουν αυγά και γάλα, και μπορείτε να τα απολαύσετε άφοβα όλες τις ώρες τις ημέρας!

Για τα νηστίσιμα μπισκότα θα χρειαστείτε
1/2 κούπα ‏χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπα ‏ζάχαρη
1/2 κούπα ‏σπορέλαιο
1 ‏βανίλια
1 κ.τ.γ ‏baking powder
1 κ.τ.γ ‏σόδα
300 γρμ ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.τ.γ ‏κανέλα
‏ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
1Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί.
2Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε τη βανίλια, το baking, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
4Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
5Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά.