Τα παλιά χρόνια κάθε οικογένεια διέθετε και έτρεφε ορισμένο αριθμό κατοικίδιων ζώων (κατσίκια, πρόβατα, αγελάδες, κότες, γουρούνια….κτλ) όπου όλα μαζί κάλυπταν τις ανάγκες της διατροφής τους και της ένδυσής τους. Οι κτηνοτρόφοι μας παρέδωσαν μαθήματα ζωής για την αιγοτροφία (εκτός απο την προβατοτροφία) της χώρας μας όπου αποτελεί εναν απο τους σημαντικότερους τομείς της ζωικής παραγωγής. Μάλιστα την αίγα έκαναν πολλούς να την χαρακτηρίζουν《αγελάδα του φτωχού》εξαιτίας της εύκολης απόκτησης και συντήρησής της, κάποιοι την χαρακτηρίζουν《αστακό του βουνού》εξαιτίας των προιόντων υψηλής διατροφικής αξίας που μας προσφέρει όπως (το γάλα,το τυρί,το κρέας…) και των πολύτιμων αγαθών της π.χ.την τρίχα της (όπου φτιάχνουμε σκοινια,σάκους…).
Στην σημερινή κοινωνία η αιγοτροφία απειλείται με εγκατάλειψη ενώ θα έπρεπε να αναπτύσσεται με παραδοσιακό τρόπο και σεβασμό. Η εξέλιξη, η βελτίωση και η πρόοδο της αιγοτροφιας (προβατοτροφίας) θα γίνει με ουσιαστικές λύσεις και ενημερώσεις μέσω της εκπαίδευσης.