Η υπόθεση των υποκλοπών έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον στη ΝΔ για τη διαδοχή Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τους επαΐοντες περί τα νεοδημοκρατικά, δύο είναι οι «δελφίνοι» για την μΜ (μετά Μητσοτάκη) εποχή:
Ο πρώτος είναι ο 63χρονος Νίκος Δένδιας, ο «καραμανλικός» υπουργός Εξωτερικών που ήταν στη λίστα παρακολουθήσεων αλλά μέχρι σήμερα, εκτός από κάποιες σιβυλλικές διαρροές και δηλώσεις, έχει στην πραγματικότητα σιωπήσει. Πάντως, ο Νίκος Δένδιας εδώ και πολύ καιρό έχει “υψώσει” το ανάστημά του και κινείται σαν να είναι… μόνος του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σαν να είναι ανεξάρτητο στέλεχος που παίζει το δικό του “παιχνίδι”, εκμεταλλευόμενος την καθόλου ευκαταφρόνητη θέση την οποία κατέχει, μέσω της οποίας Εκτός αυτού, έχει τον τρόπο του να δημιουργεί εντυπώσεις και να βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, ενώ με αυτά που λέει κυρίως κατά της Τουρκίας, έχει δείξει ότι στα Εθνικά Θέματα δεν μασάει τα λόγια του. Κι αν προστεθεί το σημερινό διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι, ό “απόλυτος κυρίαρχος” έχει κάποιους λόγους να ανησυχεί… Ωστόσο, για το θέμα των υποκλοπών, ο Νίκος Δένδιας μέχρι αυτή την ώρα έχει σιωπήσει κάτι που δείχνει ότι δεν επιθυμεί κάποια ανοιχτή, τουλάχιστον, σύγκρουση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
-Η δεύτερη είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έμεινε εκτός κυβέρνησης Μητσοτάκη και έκτοτε έχει περάσει στο “αντάρτικο”. Κόρη του βουλευτή και υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη και ανιψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, διαθέτει πολλά προσόντα: Προέρχεται από ισχυρή πολιτική οικογένεια, έχει επιχειρηματικές “πλάτες” και, βεβαίως, είναι γυναίκα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, η Όλγα Κεφαλογιάννη, σε αντίθεση με τον Νίκο Δένδια, μίλησε δημοσίως για το θέμα των υποκλοπών και σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον Κυρ. Μητσοτακη, τόνισε ότι «το απόρρητο δεν μπορεί να υπάρχει και να ισχύει εδώ». Είναι κοινό μυστικό ότι η κ. Κεφαλογιάννη έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο σε εκδήλωση για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια, είχε ρίξει τις πρώτες προειδοποιητικές βολές για τις υποκλοπές, προκαλώντας έντονη δυσφορία στο Μαξίμου.