Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για νέους 18-25 με την πρώτη δόση εμβολίου

Μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για τους 940.000 νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη κάνει ή θα κάνουν εντός του 2021 την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για την αγορά εισιτηρίων για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία αλλά και για την είσοδό τους σε χώρους πολιτισμού, σε συναυλίες, κινηματογράφους και θέατρα.

Η προπληρωμένη κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021 και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω εφαρμογής στο κινητό ή με βεβαίωση για όσους νέους δεν έχουν «έξυπνο» τηλέφωνο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η συγκεκριμένη  πρωτοβουλία αποτελεί κίνητρο για να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. «Όσο αυτοί θωρακίζονται η μετάδοση περιορίζεται», είπε και πρόσθεσε: «Η μετάλλαξη μεταδίδεται πιο γρήγορα σε ανεμβολίαστους. Πρέπει να φτάσουμε στο ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού στο 70% ίσως και περισσότερο.

Μια ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους, στηρίζει την αγορά, ενω  ταυτόχρονα κατευθύνει και μέρος του πλούτου στη νέα γενιά της κοινωνίας.Σύντομα οι εμβολιασμένοι πιο άνετα σε κλειστούς χώρους οι σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες» είπε.Κλείνοντας κάλεσε όπως είπε: « Τα αγορια και τα κορίτσια να χαρούν να τσιμπηθούν για να ταξιδέψουν και να διασκεδάσουν μέχρι να αφήσουμε πίσω τη μεγάλη περιπέτεια του κορωνοϊου με την κάρτα ελευθερίας θα λέγεται.»