Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Ε65: Θα γίνει πράξη ένα όραμα πολλών δεκαετιών

Στο έργο του οδικού άξονα Ε65 αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στα Τρίκαλα. 

«Είναι μία σπουδαία μέρα σήμερα, όχι μόνο για τα Τρίκαλα, όχι μόνο για τη Δυτική Θεσσαλία, αλλά για τη Δυτική Μακεδονία, για την Ήπειρο, καθώς είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι το εμβληματικό αυτό έργο Ε65, θα ολοκληρωθεί» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια εκδήλωσης για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 στα Τρίκαλα.

«Θα γίνει πράξη ένα όραμα πολλών δεκαετιών. Και αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη, για να διαπιστώσει ότι ο Ε65, είναι ένας δρόμος ο οποίος πατάει πάνω στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας» είπε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εντατικές προσπάθειες για να ξεκινήσει το έργο.

«Έχω κάνει πολλαπλές επικοινωνίες ο ίδιος με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει τελικά το πράσινο φως για να μπορέσει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν αυτό το σημαντικό έργο. Κάτι το οποίο δεν είχαμε καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια και πολλοί θα πίστευαν -όταν ήρθαμε στα πράγματα- ότι δεν θα ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί ποτέ ο Ε65 τουλάχιστον με τη μορφή της σύμβασης παραχώρησης» ανέφερε.

Επεσήμανε παράλληλα την ιδαίτερη σημασία που θα έχει ο Ε65, όχι μόνο για τα Τρίκαλα, αλλά και για τη Δυτική Μακεδονία μετά την απολιογνιτοποίηση. «Η διαδικασία απολιγνιτοποίησης δημιουργεί εύλογη ανησυχία, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και σημαντικές νέες προοπτικές για τη Δυτική Μακεδονία. Προοπτικές που για να μπορέσουν όμως να γίνουν πράξη θα πρέπει να σπάσει και η απομόνωση της Δυτικής Μακεδονίας προς το Νότο και να είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη προς την Αθήνα και προς όλη τη νότια Ελλάδα» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι θα προχωρήσει και η κατασκευή του φράγματος της Μεσοχώρας και έκανε ειδική αναφορά στη σημασία της καθαρής ενέργειας στην εποχή που αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου.