Μεγαλοπρεπώς τίμησαν οι Φαρκαδόνιοι την Παναγία την Γιάτρισσα και τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Μεγαλοπρεπώς τίμησαν οι Φαρκαδόνιοι την Παναγία την Γιάτρισσα και τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, προστάτες και εφόρους του χωριού.

Το εσπέρας της Τρίτης 28ης Ιουνίου, είς τόν περίλαμπρο Ναό των Αγίων ενδόξων και Πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως μας, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Λάμπρου Κολώνα, ο οποίος και μετέφερε της πατρικές ευχές και ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχου μας Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Προ του πέρατος του Εσπερινού ο προϊστάμενος του ναού π. Αθανάσιος Κούτσιας ευχαρίστησε τον π. Λάμπρο και τους ιερείς που προσήλθαν να συνπανηγυρίσουν από τα όμορα χωριά και ευχήθηκε προς όλους τα δέοντα.

Κατά την έξοδο των πιστών από τον Ναό ο κ. Γιάννης Οικονόμου, ιδιοκτήτης των Ζαχαροπλαστείων ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, μοίρασε σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων γλυκά επί τη ονομαστική εορτή του γιού του και του Πατέρα του Πέτρο.

Η εφέστιος Ιερά Εικόνα  του αντιγράφου της Παναγίας «Γιάτρισσας» στολίστηκε με μέριμνα του κ. Κωνσταντίνου Γκαγκά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, όπου το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος και το Ύψωμα των Αγίων και το απόγευμα ο Εσπερινός της Συνάξεως των Αγίων Αποστόλων.