Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα της Ο.Κ.Ε. στα Τρίκαλα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 30 Αυγούστου, η ημερίδα που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) στον χώρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων με θέμα «Ολοκληρωμένος Μηχανισμός Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη».

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Πρόεδος της Ο.Κ.Ε. Γιάννης Πάιδας καλωσόρισε τους παριστάμενους και αναφέρθηκε στο έργο της Ο.Κ.Ε.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος αφού αρχικά ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΟΚΕ Γιάννη Πάιδα που μέσα από το θεσμικό του ρόλο προωθεί τον κοινωνικό διάλογο και τη συναίνεση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία σήμερα, εν συνεχεία παρουσίασε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας, συνοχής και αλληλεγγύης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, το βήμα δόθηκε στον Ντίνο Μπάρδα, εντεταλμένο σύμβουλο περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Ο.Κ.Ε. ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Παρουσιάστηκε το έργο «Ολοκληρωμένος Μηχανισμός Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη» και το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης της εφαρμογής του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (Α.Ε.Κ.Χ.) από τον κ. Κώστα Τριάδα εκπρόσωπο αναδόχου ΥΕ1 / European Profiles A.E. και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση  με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών  φορέων της Π.Ε. Τρικάλων.