Λαϊκή Συνέλευση στο Ζάρκο

Περίπου 50 Ζαρκινοί και Ζαρκινές παρευρέθηκαν στην χθεσινή Συγκέντρωση της Δημοτικής Κίνησης ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που έγινε στην πλατεία του χωρίου τους και η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε Λαϊκή Συνέλευση.

Το έναυσμα δόθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Φαρκαδόνας Χρήστο Σταμόπουλο, ο οποίος μιλώντας από στήθους με απλά και κατανοητά λόγια αναφέρθηκε στην οικονομική λεηλασία σε βάρος του Λαού από τις αλλεπάλληλες “κρίσεις” που δημιουργούν οι κυρίαρχες πολιτικές. Κατέδειξε πως οι δημοτικές αρχές, μαζί και η Δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας, συμπλέουν με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, εξυπηρετώντας το 1% που κάθεται στο σβέρκο του 99%.

Δεν πρέπει να μας καταλάβει η απαισιοδοξία στην εποχή της γενικευμένης μαυρίλας. Στεκόμαστε όρθιοι και αντιστεκόμαστε σθεναρά στους ληστές και τα λαμόγια. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των λαϊκών τάξεων και κλάδων. Αποκαλύπτουμε τις λαμογιές, την κακοδιοίκηση και την κακοδιαχείριση που φτάνουν μέχρι τον Δήμο μας. Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έλεγχος, λογοδοσία, διαφάνεια, αγώνας και διαφύλαξη της αξιοπρέπειας μας παντού.

Παίρνοντας την σκυτάλη απ’ τον επικεφαλής της Κίνησης οι κάτοικοι του Ζάρκου αναφέρθηκαν τόσο στα γενικά, όσο και στα τοπικά προβλήματα του χωριού: πανάκριβα εφόδια στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και τιμές καταθλιπτικές στα αγροτικά προϊόντα, μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και υπερχρέωση πολλών στις τράπεζες.

Στη συνέχεια, επικεντρώθηκαν στους σεισμοπαθείς, που δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να ζουν σε άσχημες συνθήκες στα κοντέινερ, χωρίς πολλοί να λάβουν ακόμα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και την κακοδιαχείριση των χρημάτων που δόθηκαν από την Περιφέρεια και τον Δήμο Φαρκαδόνας.

Ομόφωνα η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε να γίνει τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη και ώρα 7:00μμ στο καφενείο του ΣΤΑΜΑΤΗ νέα Συγκέντρωση, των κατοίκων του Ζάρκου με αποκλειστικό θέμα τους σεισμοπαθείς.