Κυνηγός έστρεψε όπλο εναντίον κυνηγού

Γράφει η ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κυνηγός έστρεψε όπλο εναντίον άλλου κυνηγού, μετά από διαπληκτισμό που είχαν για τον χώρο, όπου θα κυνηγούσαν. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στους Κοκκωτούς του Δήμου Αλμυρού, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 56χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ο 56χρονος κυνηγός βρισκόταν σε δασική περιοχή στους Κοκκωτούς, προχθές Τετάρτη το απόγευμα. Είχε βγει για κυνήγι, όταν διαπίστωσε ότι στην περιοχή, όπου είχε στήσει καρτέρι, κυνηγούσε κι ένας ακόμη. Πρόκειται για 28χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι από την περιοχή.

Οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν για τον χώρο του κυνηγιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 56χρονος δεν είδε με… καλό μάτι τον «ξενόφερτο» κυνηγό. Φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να τον κάλεσε να φύγει από την περιοχή, όπου κυνηγά ο ίδιος λόγω και… «εντοπιότητας».

Οταν ο 28χρονος αρνήθηκε να αποχωρήσει από την περιοχή, όπου είχε επιλέξει να κυνηγήσει, απειλήθηκε. Ο 56χρονος έστρεψε εναντίον του κυνηγετική καραμπίνα, «προκαλώντας φόβο και ανησυχία» στον 28χρονο, ο οποίος κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία.

Αμεσα στο σημείο προσέτρεξαν αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη. Στο σταθμευμένο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία καραμπίνα με δύο φυσίγγια στη θαλάμη της.

Χθες, ο 56χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της απειλής και παράνομης οπλοχρησίας. Ο ίδιος ζήτησε αναβολή, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, έπρεπε να φροντίσει τα 200 περίπου ζώα, που έχει στην κατοχή του. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για σήμερα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 56χρονου υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος δεν απείλησε τον 28χρονο. Οπως αναφέρει, δεν σήκωσε όπλο εναντίον του 28χρονου. Αντάλλαξαν ύβρεις και απειλές, για προσωπικές, όπως είπε, διαφορές.