ΚΥ Παλαμά: Αργία ενός χρόνου στην 44χρονη για τα πλαστά πιστοποιητικά

Συνεδρίασε εχθές στην έδρα της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο υπό την προεδρία πρωτοδίκη για την υπόθεση της 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου από το Κ.Υ Παλαμά η οποία φέρεται να οργάνωσε και να εκτέλεσε 33 εικονικούς εμβολιασμούς.

Το πειθαρχικό αποφάσισε και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης σύμφωνα με το larissapress.gr υπέγραψε την δυνητική αργία για ένα έτος της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η 5η ΥΠΕ θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για την οριστική της απόλυση. Η ίδια ποινή επεβλήθη και σε μια νοσηλεύτρια από το ίδιο κέντρο υγείας η οποία είχε κάνει για τον εαυτό της εικονικό εμβολιασμό.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αύριο θα διαβιβάσει στον εισαγγελέα Καρδίτσας τις μηνυτήριες αναφορές που αφορούν τις δύο αυτές περιπτώσεις αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Η 44χρονη σύμφωνα με τον συνήγορό της κ. Νίκο Αρβανιτάκη παραδέχθηκε τις πράξεις της και επικαλέστηκε την κακή της ψυχική κατάσταση.

Αυτή είναι η πρώτη απόφαση τέτοιου είδους που λαμβάνεται από τον ελληνικό δημόσιο και μάλιστα με διαδικασίες γρήγορες, καθώς η πρώτη ποινή για ένα μήνα αναστολή από την εργασίας της, είχε πάρει η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ στις 6 Σεπτεμβρίου.

Π.Γ.