Κραυγή απόγνωσης μέσω της ΕΡΤ3 από την κίνηση πολιτών για την ανασυγκρότηση της Φαρκαδόνας

Μέσω της εκπομπής “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 κοινοποίησαν για ακόμη μια φορά οι δημότες της Φαρκαδόνας τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ύστερα από την 7η Σεπτεμβρίου.
Στο πέρασμά του το κύμα κακοκαιρίας Daniel προκάλεσε ανεπανόρθωτες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, κτήματα.
Χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας είναι αδύνατο η Φαρκαδόνα ως Δήμος να επανέλθει στην προτεραία κατάσταση, λένε οι κάτοικοι του χωριού.
Τα μέλη της Κίνησης Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας ζητούν από την κυβέρνηση πρωτίστως να μεριμνήσει για την αποφυγή νέας ενδεχόμενης πλημμύρας. Τα αναχώματα πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να επισκευαστούν, λέει ο κ. Τζιώλης, προκειμένου να θωρακιστεί το χωριό.
Κρατικές αποζημιώσεις είναι αναγκαίες, προκειμένου να επιστρέψουν οι Φαρκαδόνιοι στον τόπο τους.
“Δεν γίνεται να χαρακτηρίζονται “πράσινα” σπίτια στα οποία λίμνασε το νερό για εβδομάδα και πλέον, με τη στάθμη αυτού να βρίσκεται στα 4 και 5 μέτρα”, λένε οι κάτοικοι.
Τόνοι σκουπιδιών στοιβάζονται ακόμη εντός του χωριού με κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, επισημαίνει ο πρόεδρος της Φαρκαδόνας κ. Κοταρέλας.
Τα παιδάκια θέλουνε να επιστρέψουν στα σχολεία της Φαρκαδόνας, τα οποία 7 μήνες μετά την πλημμύρα δείχνουν ακόμη εγκαταλελειμμένα κτήρια.
Την πολιτεία παρούσα ζητούν οι Φαρκαδόνιοι!
Κάλεσμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό απευθύνουν, μέσω της ΕΡΤ3 τα μέλη της Κίνησης Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας με σκοπό ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής, που υπέστη ο τόπος μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ