Κραυγή αγωνίας, αιχμές και προτάσεις..

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καφετεριών Τρικάλων κ. Γιώργος Ηλιάδης κληθείς να σχολιάσει τον «πικρό» καφέ που θα πίνουν το προσεχές διάστημα οι καταναλωτές, καθώς η τιμή του θα πάρει την…ανιούσα, αφού αρχικά ξεκαθάρισε  ότι ο κλάδος της εστίασης αποτελεί αναμφίβολα εκείνον που έχει πληγεί όσο λίγοι από την πανδημία, εν συνεχεία επεσήμανε  ότι οι καταστηματάρχες πέραν από την  επερχόμενη ανατίμηση στην τιμή της πρώτης ύλης του καφέ έχουν να αντιμετωπίσουν  και την αύξηση στο ρεύμα, αλλά και σε άλλα είδη, όπως στη ζάχαρη και το γάλα.

Προσέθεσε πως εάν η Κυβέρνηση δεν λάβει υπόψιν την πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, για να μην μεταφερθεί η αύξηση του καφέ στους καταναλωτές αλλά να  απορροφηθεί από τους καταστηματάρχες καταργώντας η κυβέρνηση ωστόσο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καφέ, που επιβλήθηκε το 2017, «θύματα» για μια ακόμη φορά θα είναι οι καταναλωτές .

Ο κ. Ηλιάδης εν κατακλείδι τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αφήσει πολλές φορές στο έλεος τον κλάδο της εστίασης, παρά ταύτα καλείται να λάβει γενναία μέτρα και να στηρίξει τις επιχειρήσεις για να μην περάσει στον καταναλωτή η αύξηση του καφέ.