Κορονοϊός – Καπραβέλος: «Μαύρος» Νοέμβρης με 2.500 νεκρούς, γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/11) ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. «Η πανδημία των ανεμβολίαστων θα μετατραπεί σε τραγωδία των ανεμβολίαστων», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Νίκος Καπραβέλος σημείωσε ότι η εφημερία φτάνει στο τέλος της με 110 προσελεύσεις, 45 εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. «Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου», είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

Το 95% των ανθρώπων που προσέρχονται στο νοσοκομείο, όπως είπε στο MEGA ο κ. Καπραβέλος, είναι σε βαριά κατάσταση και νέοι μάλιστα. «Ελάχιστοι είναι αυτοί που μας ταλαιπωρούν και τους κυνηγάμε για οξυγόνο. Είναι πραγματικά σε άλλο μήκος κύματος και μας απειλούν. Η δύσπνοια και η δυσφορία που νιώθει κάποιος από τις επιπλοκές της νόσου εύχομαι να μη τις ζήσει κανείς. Θα πρέπει να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους, για την προστασία των ιδίων. Υπάρχει πανδημία των ανεμβολίαστων και πάει να γίνει τραγωδία των ανεμβολίαστων», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», πρέπει να παρθούν μέτρα όπως εκείνα της Αυστρίας, η οποία έθεσε σε lockdown τους ανεμβολίαστους. Τα tests, τόνισε, δεν σε προφυλάσσουν και πρόσθεσε πως θα πρέπει να επεκταθεί ο εμβολιασμός πάνω από κάποια ηλικία.

«Εμείς δεν είμαστε ακριβώς σε lockdown. Οι ανεμβολίαστοι πηγαίνουν έξω με tests, στην Αυστρία δεν βγαίνουν. Όχι γιατί θέλω να περιορίσω τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, αλλά δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε θανάτους σε ανθρώπους που έχουν την αφέλεια ότι δεν κινδυνεύουν», σημείωσε.

Μεγάλη διασπορά του ιού παρατηρείται κυρίως σε σχολεία, συναθροίσεις και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επιπλέον, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανεμβολίαστων: εκείνοι που φοβούνται λόγω της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κι εκείνοι που πίστευαν ότι δεν θα έφταναν ποτέ στο σημείο να νοσήσουν ή και να διασωληνωθούν.