Κοντά στους παραγωγούς μέχρι τέλους..

Τα περσότερα κτήματα με σιτηρά στην περιοχή μας έχουν αλωνιστεί και άλλες θεριζοαλωνιστικές μηχανές παρκάρουν και άλλες συνεχίζουν για άλλες περιοχές της χώρας που χρειάζονται αλωνισμό. Οι πρέσες έχουν ξεκινήσει την δουλειά στον θεσσαλικό κάμπο και βραδιές σαν και τη χθεσινή οι ρυθμοί είναι στο 100%…

Ωστόσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τελευταίου 15νθήμερου πέραν του ότι επηρέασαν την ποιότητα των σιτηρών μείωσαν και την παραγωγή που βγήκε ανά στρέμμα, με τους ίδιους τους παραγωγούς να εύχονται απλά να φύγει και να μην ξαναρθεί τέτοια σεζόν..

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Farkadonaday.gr ο έμπορος αγροτικών προϊόντων Κωνσταντίνος Χαλβατζάς το “ταβανι” της παραγωγή που βγήκε ανά στρέμμα από τα σιτηρά που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία κυμαίνεται από 200-400 κιλά, με τις τιμές στο κριθάρι να κυμαίνονται μεταξύ 19 και 20 λεπτά το κιλό, 20 με 21 λεπτά το κιλό το μαλακό σιτάρι και 23 με 24 λεπτά το κιλό το σκληρό σιτάρι.