ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ | Κλήρος και λαός τίμησαν την Παναγία την Γιάτρισσα και τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Το εσπέρας της Τρίτης 28 Ιουνίου, τελέστηκε επί τη ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων και Πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός της εορτής, στον φερώνυμο Ναό που βρίσκεται στην πλατεία της Φαρκαδόνας.

Στην ακολουθία του εόρτιου Εσπερινού, συμμετείχε πλήθος ευλαβών πιστών, που προσήλθε να τιμήσει την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων και να εκζητήσει την βοήθεια και τις πρεσβείες τους.

Στο τέλος του Εσπερινού, κλήρος και λαός λιτάνευσαν πέριξ της πλατείας την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας και την Ιερά Εικόνα των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Κατά την επιστροφή στον Ναό τελέστηκε η αρτοκλασία και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Λάμπρος Κολώνας κήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας επικαίρως.

Μαζί με τον άρτο και το σιτάρι οι πιστοί έλαβαν και ένα γλυκό προσφορά των Ζαχαροπλαστείων ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  για την ονομαστική εορτή του γιού και του πατέρα του ιδιοκτήτη των Ζαχαροπλαστείων.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και το απόγευμα ώρα 7:00μ.μ. ο Εσπερινός της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων και ο παρακλητικός κανών εις την Παναγία την Γιάτρισσα.