Κινητοποίηση στον Παλαμά: «Χορτάσαμε υποσχέσεις, δεν αποζημιώνονται στο 100% οι ζημιές απ’ το χαλάζι»!

Ρεπορτάζ: Καραγιάννης Φώτης

Σε συνεχή αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαίων του αγροτικού κόσμου του Ν. Καρδίτσας, κάλεσε όλους τους παραγωγούς ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας στη διάρκεια της δυναμικής κινητοποίησης που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία σήμερα το πρωί στον περιφερειακό του Παλαμά, στον κόμβο προς Μάρκο.

Ειδικότερα, αγρότες με τρακτέρ από χαλαζόπληκτες γύρω περιοχές έδωσαν το παρών στη σημερινή (26/7)  διαμαρτυρία μεσούσης της αρδευτικής περιόδου, για να διατρανώσουν την πλήρη απογοήτευσή τους για τις απανωτές ζημιές στις καλλιέργειες από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, εξέφρασαν έντονη ανησυχία για το παρόν και το μέλλον διότι, όπως τόνισαν, ο ΕΛΓΑ έχει καθυστερήσει πάρα πολύ τόσο την εκδίκαση των ενστάσεων για τον «Ιανό», όσο και τις εκτιμήσεις των καταστροφών από τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου σε όλο το Ν. Καρδίτσας και προ ημερών σε Καλυβάκια, Μάρκο, Κοσκινά και Σοφάδες.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζέλλας, στο Νομό μας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Παλαμά που βρέθηκε δυο φορές τον τελευταίο μήνα στο «μάτι του κυκλώνα» η κατάσταση είναι τραγική.