Κατόπιν εορτής ανέβηκε το βαμβάκι

Αρκετοί παραγωγοί βάμβακος στον δήμο μας, δεν είχαν αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες φέτος για να μπορέσουν στην συνέχεια να διαπραγματευτούν την τιμή, καθώς τόσο οι βροχές του Σεπτεμβρίου, όσο και η έλλειψη ρευστότητας δεν τους το επέτρεπε.

Παρά ταύτα, ελάχιστοι κυρίως στα χωριά του πρώην δήμου Πελινναίων και συγκεκριμένα σε Νομή, Φανερωμένη και Ταξιάρχες είχαν αποθηκεύσει μικρές ποσότητες βαμβακιού, ώστε σήμερα να πετυχαίνουν μια καλύτερη τιμή.

Η τιμή παράδοσης του βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια την περίοδο συγκομιδής, κυμαίνονταν 0,38-0,40 λεπτά το κιλό, σε αντίθεση με τώρα που αυξήθηκε κατά 0,10 λεπτά 0,48-0,50 που και πάλι όμως δεν ικανοποίησε  τους παραγωγούς.

Όπως δήλωσε στον farkadonaday.gr ο υπεύθυνος του Agromarket Τρικάλων, κ. Σάκης Νικολός η  φετινή χρονιά ήταν μια «χαμένη χρονιά».
 
Στην περιοχή μας οι  αποδόσεις ήταν μειωμένες ανέφερε ο κ. Νικολός και  προσέθεσε πως αν δεν υπήρχε η συνδεδεμένη  ενίσχυση τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.
 
Ωστόσο αν και λαβωμένη από τις υψηλές θερμοκρασίες του Σεπτεμβρίου και τον Ιανό βγήκαμε ζωντανοί επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολός