Καταδικάστηκε σε 9μηνη φυλάκιση εκλογική αντιπρόσωπος για διατάραξη εκλογών

Eκλογική αντιπρόσωπος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε 9μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, για επεισόδιο που προκάλεσε με δικαστική αντιπρόσωπο σε εκλογικό τμήμα της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, το βράδυ της 21ης Μαΐου.
Η κατηγορούμενη, εκλογική αντιπρόσωπος κόμματος, διαφώνησε με την καταμέτρηση ψήφων, καθώς θεώρησε ότι ένα ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να κριθεί άκυρο επειδή είχε δύο σταυρούς δίπλα από τα ονόματα των υποψηφίων.
Παρά το γεγονός ότι η δικαστική αντιπρόσωπος, κατόπιν επικοινωνίας με την έφορο, έκρινε ότι το ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να προσμετρηθεί κανονικά, ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση.
Όπως κατέθεσε η δικαστική αντιπρόσωπος, η κατηγορούμενη επιδόθηκε «σε αδιάκοπο μονόλογο». Η δικαστική αντιπρόσωπος κατέθεσε επίσης ότι έκανε αναλυτική αναφορά για το περιστατικό και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.
Εκπρόσωπος του κόμματος το οποίο αντιπροσώπευε η κατηγορούμενη πήγε στο εκλογικό κέντρο και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά της 45χρονης.
Η κατηγορούμενη, κατά την απολογία της, αρνήθηκε την κατηγορία της διατάραξης της εκλογικής διαδικασίας, λέγοντας ότι η δικαστική αντιπρόσωπος «δεν της επέτρεψε να ασκήσει τα δικαιώματά της.
Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε επίσης για την πράξη της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Αφότου άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αφέθηκε ελεύθερη.