Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
Farkadonaday.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Farkadonaday.gr
No Result
View All Result

«Καμπανάκι» ειδικών για την ξηρασία στην Ελλάδα – Οι περιοχές που κινδυνεύουν με ερημοποίηση

6 Απριλίου 2024
in Ελλάδα
«Καμπανάκι» ειδικών για την ξηρασία στην Ελλάδα – Οι περιοχές που κινδυνεύουν με ερημοποίηση
Share on FacebookShare on Twitter

Συνθήκες ξηρασίας επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας την ώρα που τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών το πρώτο τρίμηνο του 2024 συνεχώς καταρρίπτονται και οι βροχοπτώσεις όλο και λιγοστεύουν. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Μάρτιος του 2024 ήταν ο πιο θερμός τα τελευταία 15 χρόνια στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

«Βαδίζουμε σε μια πιο ευρύτερη ξηρασία γιατί μέχρι τώρα είχαμε τοπικές ξηρασίες στη Θράκη, Ανατολική Μακεδονία και Κρήτη. Όμως μειωμένες βροχοπτώσεις στις αρχές του 2024 καταγράφουμε στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Είμαστε στην αρχή μιας ήπιας, προς το παρόν, ξηρασίας και δεν μπορούμε ακόμη να συγκρίνουμε με τη σοβαρή ξηρασία που είχαμε στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη, αλλά τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς», επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο φυσικός- μετεωρολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του meteo.gr και του climatebook, Σταύρος Ντάφης και προσθέτει ότι αναμένονται κάποιες βροχοπτώσεις μέσα στον Απρίλιο οι οποίες όμως θα είναι κυρίως παροδικές καταιγίδες που δεν θα αναπληρώσουν το έλλειμμα βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων των προηγούμενων μηνών.

Παράλληλα, στις περιοχές με έλλειμμα βροχής εντοπίζεται να συγκεντρώνεται νεκρή καύσιμη ύλη γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες για τις συνθήκες ευφλεκτότητας. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ντάφης, αυξημένη νεκρή καύσιμη ύλη εντοπίζεται ήδη σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στην περιοχή του Άργους αλλά και στην Νότια Κρήτη. «Δεν είναι ξεκάθαρο τι ορίζει αυτή η μεταβατική εποχή της άνοιξης για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού», σημειώνει ο κ. Ντάφης προσθέτοντας ότι στην περίπτωση μιας πολύ ξηρής άνοιξης υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για περισσότερες πυρκαγιές στις αρχές του καλοκαιριού απ’ ότι προς τα τέλη.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ντάφης το τελευταίο 3μηνο σε σχέση με τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019 το συνολικό ύψος βροχής που έχει σημειωθεί σε κάποιες περιοχές είναι το παρακάτω:

  • Μοίρες Ηρακλείου 30%,
  • Κυπαρισσία 35%,
  • Ρόδος, Νεμέα, και Βόλος 50%
  • Κιλκίς 60 %.

Εξετάζεται η πιθανότητα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου σε περιοχές της χώρας νωρίτερα από την 1η Μαϊου

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται και η ανομβρία έχουν θέσει το Πυροσβεστικό Σώμα σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να γίνει νωρίτερα από την 1η Μαϊού. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία από την Πυροσβεστική, το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί εμφανίζονται ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Συγκεκριμένα το α’ τρίμηνο του 2024 έχουν εκδηλωθεί 2.378 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ το α’ τρίμηνο του 2024 είχαν εκδηλωθεί 2.367 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό μάλιστα, χθες το Πυροσβεστικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των πολιτών ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση φυτικής ύλης και υπολειμμάτων καλλιεργειών.

«Ερημοποιούμαστε»

Αντιμέτωπες με την ερημοποίηση θα βρίσκονται όλο και περισσότερες περιοχές της Μεσογείου, μεταξύ αυτών και περιοχές της Ελλάδας λόγω της ξηρασίας. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκη Ευελπίδου, η ξηρασία δεν είναι μόνον η αύξηση της θερμοκρασίας, είναι επίσης η μείωση των βροχοπτώσεων και είναι και η υπεράντληση των υπόγειων υδάτων. «Γι αυτό πολύ συχνά μιλάμε για φαινόμενα ερημοποίησης. Όταν ακούει κάποιος τη λέξη έρημο πάει το μυαλό του στη Σαχάρα σε μία θάλασσα άμμου. Η ερημοποίηση δεν σημαίνει απαραίτητα μία έρημος γεμάτη από άμμο. Η ερημοποίηση σημαίνει μία περιοχή, η οποία έχει λίγο νερό και το έδαφος έχει χάσει τα θρεπτικά του συστατικά και άρα δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Στην Ελλάδα συμβαίνει ήδη αυτό, και είναι πολλές οι περιοχές που μάς συμβαίνει. Υπάρχουν περιοχές οι οποίες σήμερα το νερό τους δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών», σημειώνει η κυρία Ευελπίδου. Τέτοιες περιοχές, όπως τονίζει, είναι η Ελαφόνησος αλλά και νησιά των Κυκλάδων.

«Ερημοποιούμαστε. Κάποτε με είχαν ρωτήσει σε μία συνέντευξη: Τι φοβάστε περισσότερο να μάς συμβεί από θέμα φυσικών καταστροφών και προβλημάτων στο μέλλον και απάντησα, “φοβάμαι τη στιγμή που θα διψάω και δεν θα υπάρχει νερό για να πιω” και δεν είναι πολύ μακριά, δεν είναι καθόλου μακριά. Εμείς ανοίγουμε τη βρύση μας και βγαίνει νερό αλλά αυτό δεν είναι αυτονόητο και δεν είναι αυτονόητο για πάρα πολλές περιοχές όχι του κόσμου, όχι της Μεσογείου αλλά της Ελλάδας. Τα μισά νησιά μας ανοίγουν τη βρύση και δεν έχουν νερό πρέπει να αγοράσουν εμφιαλωμένο για να πιουν. Το νερό της βρύσης είναι για να κάνουν μπάνιο ή για να το βράσουν. Και πολλές φορές ανοίγουν τη βρύση και βγάζουν λάσπη έχει τελειώσει το νερό», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Ευελπίδου.

Αναφορικά με την αύξηση της θερμοκρασίας και τη ξηρασία η κυρία Ευελπίδου τονίζει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μοιραία οδηγεί σε ξηρασία. «Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία είναι μοιραίο να έχουμε αύξηση και στην ξηρασία. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν τα τελευταία χρόνια με πολύ γοργό ρυθμό. Όταν, λοιπόν, αυτό είναι παρατεταμένο, μοιραία χάνει την υγρασία του, μοιραία η βλάστηση αποδυναμώνεται και μοιραία μπαίνουμε στον φαύλο κύκλο» εξηγεί, προσθέτοντας ότι στην παρατεταμένη διάρκειας ξηρασία μειώνεται η υγρασία του εδάφους, άρα ευνοείται η εξάπλωση της πυρκαγιάς, είναι πιο δύσκολη η κατάσβεσή της.

«Η αυξημένη ξηρασία οδηγεί σε μείωση υγρασίας εδάφους. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά δεν μπορούν να δεσμεύσουν τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους οπότε μειώνεται η φυτοκάλυψη. Όταν δεν έχουμε βλάστηση το έδαφος διαβρώνεται πιο εύκολα, για πολλούς λόγους. Η βλάστηση επιβραδύνει την επιφανειακή απορροή, το νερό της βροχής κινείται πιο αργά. Το επόμενο είναι ότι μέσα από το ριζικό τους σύστημα φτιάχνουν κάποιες ασυνέχειες μέσα στο έδαφος οπότε το νερό της βροχής ποτίζει το έδαφος άρα εμπλουτίζει και τον υδροφόρο ορίζοντα που το θέλουμε αυτό κι επίσης τα φύλλα των δέντρων ή γενικώς ό,τι βλάστηση έχουμε, επιβραδύνουν την βροχόπτωση από την ώρα που πέφτει μέχρι να φτάσει στο έδαφος, μειώνουν την ορμή της», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Ευελπίδου, επισημαίνοντας ότι κάτι που δημιουργείται λόγω της κλιματικής κρίσης και των αιφνίδιων πλημμυρών είναι η ένταση της βροχόπτωσης.

«Μπορεί το ίδιο ποσό βροχόπτωσης αν πέσει ήρεμα, ποτιστικά που λέμε, να μην δημιουργήσει προβλήματα αλλά αν πέσει έντονα με μορφή καταιγίδας να δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα. Τα δέντρα και η βλάστηση μειώνουν την ορμή με την οποία φτάνει η βροχή στο έδαφος άρα λοιπόν βοηθούν στο να μειωθεί η διάβρωση, ο πλημμυρικός κίνδυνος και να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας με νερό. Η αύξηση της ξηρασίας ταυτόχρονα δημιουργεί ρωγμές ξήρανσης στο έδαφος όπως είναι ένα δέρμα σκασμένο πολύ χωρίς να έχει πάρει την υγρασία το ίδιο σκάει και η γη και η διάνοιξη αυτών των ρωγμών οδηγεί στην αποκόλληση των κόκκων τους εδάφους. Άρα κι αυτό επιταχύνει τη διάβρωση διότι όλο αυτό μαζί είναι ένας φαύλος κύκλος γιατί αν έχουμε πολλή έντονη διάβρωση και χαθεί το έδαφος μετά δεν μπορούμε να έχουμε και βλάστηση», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι κάτι που επιβεβαιώνει αυτόν τον φαύλο κύκλο είναι και το γεγονός ότι η μειωμένη φυτοκάλυψη και η ξηρασία ευνοούν τις πυρκαγιές.

«Το μεγάλο πρόβλημα από τις πυρκαγιές ειδικά αυτές που έγιναν τα τελευταία χρόνια και ήταν τόσο εκτεταμένες στον ελλαδικό χώρο, είναι να μην αφήσεις το έδαφος να χαθεί. Από τη στιγμή που έγιναν οι πρώτες βροχές τα εδάφη τα είδαμε να φεύγουν, δεν μπορούν μετά να γυρίσουν πίσω. Περίπου 1 εκατοστό εδάφους θέλει περίπου 1.000 χρόνια. Οπότε πότε θα σχηματιστεί, πότε θα δημιουργηθεί για να προλάβουν να δημιουργηθούν και τα δέντρα να βοηθήσουν το σύστημα να ανακάμψει. Και μέσα σε όλον αυτόν τον φαύλο κύκλο έρχονται και οι ανθρωπογενείς επεμβάσεις. Σε περιοχές που έχουμε ήδη λειψυδρία εμείς εξακολουθούμε να κάνουμε υπεράντληση από τους υδροφόρες ορίζοντες πάρα πολύ κοντά στη θάλασσα, άρα βάζουμε θαλασσινό νερό μέσα στον υδροφόρο ορίζοντα, με το που το κάνουμε αυτό θανατώνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα και θανατώνουμε και τα εδάφη. Όταν στο έδαφος μπει αλάτι έχει τελειώσει», υπογραμμίζει η κυρία Ευελπίδου και καταλήγει: «Το νερό μας λιγοστεύει επικίνδυνα, οι γαίες μας υποβαθμίζονται και όλο αυτό λέγεται ερημοποίηση. Αυτό ακριβώς είναι, η έλλειψη νερού και οι φτωχές γαίες».

👁️ Το άρθρο αυτό προβλήθηκε 52 φορές.

Source: enikos.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Τσίπρας από Τρίκαλα: «Την άλλη Κυριακή θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά»
Παραπολιτικά

Επιστροφή με… καλοκαιρινό αεράκι για τον Τσίπρα

18 Αυγούστου 2025
0

Δεν κάνει δηλώσεις, αλλά μιλάει  και μάλιστα πολύ.... Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις εμφανίσεις-προσκλήσεις σε «παλιούς και νέους συντρόφους», είτε...

Read more
Έπεσαν οι μάσκες στη Θεσσαλία… 2 εκατ. € επιδοτήσεις με Bitcoin και Bentley!
Τοπικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 1 στους 3 ελέγχους αποκάλυψε απάτη και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα

18 Αυγούστου 2025
0

Εκατοντάδες αγρότες με… φανταστικά κοπάδια και ψευδοβιολογικές παραγωγές εισέπρατταν για χρόνια πακτωλό ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, με τη σφραγίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και...

Read more
Τοπικά

170.000€ για την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Γριζάνου – Νέο έργο από τον Δήμο Φαρκαδόνας

18 Αυγούστου 2025
0

Ο Δήμος Φαρκαδόνας προχωρά σε ένα σημαντικό έργο για τον Γριζάνο, καθώς εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης για την κατασκευή...

Read more
5χρονος ακούμπησε παιχνίδι σε αναψυκτήριο και έπαθε έγκαυμα – Συνελήφθησαν δύο άτομα
Ελλάδα

5χρονος ακούμπησε παιχνίδι σε αναψυκτήριο και έπαθε έγκαυμα – Συνελήφθησαν δύο άτομα

18 Αυγούστου 2025
0

Ένα αγόρι πέντε ετών τραυματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής την ώρα που έπαιζε σε παιχνίδια που βρίσκονται σε χώρο αναψυκτηρίου,...

Read more
Σύγκρουση αυτοκινήτων στη Λάρισα – Τραυματίστηκε 27χρονη
Ελλάδα

Άγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι – Την σκότωσε ο σύντροφός της στην είσοδο πολυκατοικίας

18 Αυγούστου 2025
0

Αιματηρό έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Αυγούστου στο Χαλάνδρι, με θύμα μια 47χρονη γυναίκα η οποία δολοφονήθηκε από...

Read more
Έφυγαν από τη ζωή δύο Τρικαλινοί
Κοινωνικά

Έφυγαν από τη ζωή δύο Τρικαλινές

18 Αυγούστου 2025
0

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα , γιαγιά , αδελφή και θεία ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΙΚ. ΤΑΣΙΟΥ- ΦΟΥΤΣΟΥ ΕΤΩΝ 87 Θανούσα κηδεύουμε την Τρίτη...

Read more
Στη «φάκα» για  φούντα Καλαμπακιώτης
Τοπικά

Συλλήψεις δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών στα Τρίκαλα

18 Αυγούστου 2025
0

Συνελήφθησαν, χθες (17-08-2025) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, -2- ημεδαποί...

Read more
Κάτω απ’ τον πλάτανο, όλα τα μαθαίνεις…
Παραπολιτικά

Κάτω απ’ τον πλάτανο, όλα τα μαθαίνεις…

18 Αυγούστου 2025
0

Εκεί στου πλατάνου τον ίσκιο στο τρανό Γαρδίκι, έπεσε πάλι η ψιλοκουβέντα η καλή... Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Καραμάνος εθεάθη παρέα...

Read more
Πούτιν σε Μακρόν: «Η Μόσχα θα επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία είτε με διαπραγμάτευση είτε με πόλεμο»
Διεθνή

Τι ζήτησε ο Πούτιν για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

17 Αυγούστου 2025
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να πρότεινε μια συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία, ζητώντας την πλήρη απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων...

Read more
Οιχαλία: Με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Νοσοκομείο Τρικάλων o οδηγός του δίκυκλου
Ελλάδα

18χρονος μοτοσικλετιστής νεκρός σε τροχαίο στην Κατερίνη

17 Αυγούστου 2025
0

Τη ζωή του έχασε στις 05:25 τα ξημερώματα της Κυριακής (17/8) στην Κατερίνη, 18χρονος αλλοδαπός μοτοσικλετιστής, όταν η μηχανή που...

Read more
Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά στο Μεγαλοχώρι – Οδηγός κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας [ΒΙΝΤΕΟ]
Τοπικά

Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά στο Μεγαλοχώρι – Οδηγός κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας [ΒΙΝΤΕΟ]

17 Αυγούστου 2025
0

Αναγνώστης του Farkadonaday.gr μας έστειλε βίντεο-ντοκουμέντο από το Μεγαλοχώρι, στο οποίο φαίνεται οδηγός να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αψηφώντας...

Read more
Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση – Τελευταία ημέρα  σήμερα!
Ελλάδα

Ποιοι πληρώνονται την εβδομάδα 18 – 22 Αυγούστου από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ – Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

18 Αυγούστου 2025
0

Το συνολικό ποσό των 53.688.748,03 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 67.677 δικαιούχων από τις 18 έως τις 22 Αυγούστου...

Read more
Τραγούδι, κέφι, χορός και υψηλές παρουσίες στο πανηγύρι της  Κρήνης
Ελλάδα

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ και στα πανηγύρια – Στη… φάκα αρκετοί φοροφυγάδες

18 Αυγούστου 2025
0

Η ΑΑΔΕ συνεχίζει τους φορολογικούς ελέγχους, από τα beach bar και τις οργανωμένες παραλίες έως τα πανηγύρια, ακόμη και για...

Read more
Από 12 έως 25 Ιανουαρίου ενστάσεις για την εξισωτική
Τοπικά

Ευλογιά προβάτων: Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

17 Αυγούστου 2025
0

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς βλέπουν το ζωικό τους κεφάλαιο να αποδεκατίζεται από την ευλογιά των προβάτων....

Read more
Ένα πρωτοπόρο έργο πρόγνωσης πλημμυρών ξεκινά η Περιφέρεια
Παραπολιτικά

Έχει ήδη έτοιμες «βαλίτσες» για το κόμμα Τσίπρα

17 Αυγούστου 2025
0

Αχός βαρύς ακούγεται εκεί στον πάλαι ποτέ καταπράσινο κάμπο της Θεσσαλίας με το νέο που κυκλοφορεί έντονα στα πολιτικά στέκια...

Read more
Next Post
Πότε έρχονται τα νέα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Πότε εξοφλείται η πρώτη δόση

Συσπειρωμένοι αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας! Αύριο το πρωί όλοι στον παιδικό σταθμό Φαρκαδόνας

Συσπειρωμένοι αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας! Αύριο το πρωί όλοι στον παιδικό σταθμό Φαρκαδόνας

Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον  του πρωτογενούς τομέα της Θεσσαλίας

Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα της Θεσσαλίας

Μήνυμα Σκρέκα από το συνέδριο της ΝΔ: «Στις Ευρωεκλογές αποφασίζουμε για το μέλλον και τις επόμενες γενιές»

Μήνυμα Σκρέκα από το συνέδριο της ΝΔ: «Στις Ευρωεκλογές αποφασίζουμε για το μέλλον και τις επόμενες γενιές»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η γιορτή Limousine – δημοπρασία ταύρων στην Φαρκαδόνα

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η γιορτή Limousine - δημοπρασία ταύρων στην Φαρκαδόνα

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
Μέλος του eMedia - Αρ. Μητρώου: 14251

Ο παρών ιστότοπος Farkadonaday.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένος με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2020 farkadonaday.gr

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία