Καλιφόρνια: Να σταματήσει η χορήγηση εμβολίων της Moderna ζήτησε η επικεφαλής λοιμωξιολόγος

Η κεντρική επιδημιολόγος της πολιτείας της Καλιφόρνιας Δρ Erica S. Pan, συνέστησε να σταματήσει η διανομή περισσότερων από 330.000 δόσεων του εμβολίου Moderna μετά από έναν «υψηλότερο από το συνηθισμένο» αριθμό ατόμων που παρουσίασε σημάδια πιθανής σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης.

Η πρόταση έρχεται σε  μια δύσκολη στιγμή στην Καλιφόρνια, καθώς περισσότερα από 40.000 άτομα την ημέρα βρίσκονται θετικοί στον ιό με τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στο όριό τους,  της Καλιφόρνια γεμίζουν.

Η Erica S. Pan,προχώρησε στην σύσταση αφού αρκετά άτομα που εμβολιάστηκαν  σε μια κοινοτική κλινική χρειαστηκαν ιατρική φροντίδα εντός 24 ωρών λόγω  αλλεργικής αντίδρασης και οι ειδικοί συνέστησαν να μην χρησιμοποιηθούν άλλα εμβόλια από αυτήν την παρτίδα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε δήλωση την Κυριακή.

Οι πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις φίνεται ότι προήλθαν από την ίδια παρτίδα εμβολίων Moderna, η οποία περιελάμβανε περισσότερες από 330.000 δόσεις, μεταξύ 3,5 εκατομμυρίων εμβολίων που χορηγήθηκαν στις ΗΠΑ.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις σε εμβόλια θεωρείται  σπάνια αντίδραση ενώ οι μελέτες που έγιναν από την Pfizer-BioNTech,έδειξαν πως ο κίνδυνος σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης είναι περίπου 1 στα 100.000.

Με πληροφορίες από του NY Times