Καυστική παρέμβαση Οικονόμου για την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας

Με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα και είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, αναφορικά με την έξωση από το σπίτι της, της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, ο  υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Οικονόμου με μια καυστική δήλωση επισημαίνει την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Η έξωση μιας συνταξιούχου, λόγω χρέους από κάρτα όχι από δάνειο συγκλόνισε την Ελληνική κοινωνία τις τελευταίες μέρες.

Πρόκειται για αποτέλεσμα του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα funds που υλοποιεί σήμερα η ΝΔ.

Ο νόμος για προστασία της α κατοικίας του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκε από τη ΝΔ.

Τώρα πριν είναι αργά να υιοθετηθεί άμεσα το συγκεκριμένο πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της α κατοικίας.

Δεν μπορεί να θεωρείται κανονικότητα η έξωση μιας συνταξιούχου από την κατοικία της για χρέος 15000€ την στιγμή που η ακρίβεια καταστρέφει τις ζωές μας.

Δεν μπορεί να θεωρείται ηθική και αποδεκτή η εκτέλεση αντίστοιχων πλειστηριασμών την στιγμή που κάθε είδους «Πατσηδες» κερδοσκοπούν εις βάρος των χιλιάδων πολιτών που χάνουν τα σπίτια τους από απρόσωπα funds.

Δεν μπορεί να μην θεωρείται βία και τρομοκρατία η καταστροφή της πόρτας του σπιτιού από κρατικούς λειτουργούς χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης.

Επιμέναμε και επιμένουμε για την επαναφορά του Ν. 3869/10 του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της μοναδικής νομοθετικής πρωτοβουλίας που έθεσε πλαίσιο προστασίας του δανειολήπτη απέναντι στις τράπεζες και τα funds, ένα νόμο που επιμελώς «ξήλωσαν» η Νεα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια».