Ισραήλ: Τρίτη δόση εμβολίου και στους 40άρηδες

Το Ισραήλ αποφάσισε να μειώσει στα 40 έτη την ελάχιστη ηλικία για τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, προκειμένου να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων που συνδέονται με την παραλλαγή «Δέλτα».

Επίσης, η ενισχυτική δόση θα μπορεί να γίνεται και στους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου στους Ισραηλινούς ηλικίας τουλάχιστον 40 ετών αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή.

«Έχουμε εμβόλια για όλους και τώρα οι πολίτες ηλικίας 40 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση», δήλωσε ο Νιτζάν Χόροβιτς, υπουργός Υγείας της χώρας.

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί τρίτες δόσεις σε πολίτες άνω των 60 ετών τον Ιούλιο, μειώνοντας αργότερα την ελάχιστη ηλικία στα 50 έτη και προσφέροντας ενισχυτικές δόσεις σε υγειονομικούς και άλλους εργαζομένους.

Παράλληλα, σήμερα ο επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου του Ισραήλ Ζέεφ Φέλντμαν κάλεσε την κυβέρνηση να αναβάλει την προγραμματισμένη έναρξη του σχολικού έτους λόγω των αυξανόμενων λοιμώξεων στη χώρα. Τα σχολεία του Ισραήλ πρόκειται να ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο Φέλντμαν ζητά να αναβληθεί η πρεμιέρα στα σχολεία κατά ένα μήνα.

Όλα αυτά τη στιγμή που συνολικά, περισσότερα από 970.000 κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότεροι από 6.700 θάνατοι. Πάνω από 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, ήτοι το 58% του πληθυσμού και περίπου 1,2 εκατομμύριο μια τρίτη.