Ηρωικός αγρότης τα έβαλε με τη φωτιά που «κατάπινε» το χωράφι του, ανακόπτοντας την πορεία της!

Σωτήρια για τον οικισμό Λένχαμ Χιθ στο Κεντ της Βρετανίας αποδείχθηκε η απόφαση ενός αγρότη να τεθεί ολομόναχος αντιμέτωπος με τη φωτιά που κατάκαιγε το χωράφι του.

Ο Μπιλ Αλεξάντερ, βλέποντας τις αδηφάγες φλόγες να πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα το σπίτι του, έχοντας ήδη κάψει στο πέρασμά τους τουλάχιστον 20 στρέμματα γης στα νοτιοανατολικά της χώρας, «καβάλησε» το τρακτέρ του και έβαλε στόχο να κόψει τη φόρα της φωτιάς.

Αυτό που έκανε, ήταν να οργώσει το χωράφι του παράλληλα με το πύρινο μέτωπο, δημιουργώντας ένα φυσικό «τείχος» απέναντι στη φωτιά, καθώς αφαίρεσε καύσιμη ύλη από ξερόχορτα και σιτηρά, ανακόβοντας έτσι την πορεία της. Τα σχετικά πλάνα από βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η «Daily Mail» κόβουν την ανάσα, καθώς βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια του αγρότη να φέρει εις πέρας την αποστολή του, με τις φλόγες να καίνε σε απόσταση αναπνοής, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του:

Σημειώνεται πως οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην περιοχή, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά μετά από περίπου μιάμιση ώρα, με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να αναφέρει πως «τα συνεργεία εργάστηκαν σκληρά για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κάλυψε σχεδόν 20 στρέμματα. Η φωτιά έχει σβήσει, οι πυροσβέστες συνόδευσαν άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή σε ασφαλές σημείο. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς».