Η προσπάθεια του Μεριβάκη… και η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός προς τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή ζήτησε την ένταξη πέντε φραγμάτων στη Θεσσαλία μεταξύ τον οποίων και το φράγμα Νεοχωρίτη στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε επισημάνει στην επιστολή του ότι το φράγμα Νεοχωρίτη κρίνεται αναγκαίο για την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των κατάντη του φράγματος περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, την άρδευση 64.000 στρεμμάτων περίπου, την ύδρευση της ευρύτερης περιοχής, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της πιθανής εκμετάλλευσης ενέργειας με την κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού. Επίσης είχε τονίσει ότι επιτυγχάνεται σημαντική απομείωση μέχρι και ολική απόσβεση του πλημμυρικού φαινομένου του ποταμού Νεοχωρίτη. Το φράγμα χωροθετείται στον χείμαρρο Νεοχωρίτη, στη θέση Αετός στις παρυφές των Αντιχασίων Όρεων, σε θέση Β-ΒΔ του οικισμού Οιχαλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Εκ τότε ο πρώην Δήμαρχος Φαρκαδόνας και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευση κ. Θανάσης Μεριβάκης προσπαθεί ζητώντας επανειλημμένα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Κουκώνη  και κατ’επέκταση από την δημοτική αρχή να εισαχθεί προς συζήτηση ή προς έκδοση ψηφίσματος στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα έτσι ώστε να στηρίξουν εμπράκτως την πρόταση της Περιφέρειας αλλά και να καταστήσουν σαφές προς πάσα κατεύθυνση την αναγκαιότητα του έργου.

Δυστυχώς όμως, έως και σήμερα το θέμα δεν έχει τεθεί προς συζήτηση, επιβεβαιώνοντας όσους λένε ότι η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται και τόσο για έργα πνοής, αλλά αρκείται στο να  εξαντλείται στην παραχώρηση εκτάσεων με σκοπό την ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων και στην αναμόρφωση προϋπολογισμών έτσι ώστε  η ανάθεση έργων να γίνεται απευθείας….