Με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανάδειξη της ποιότητας των Θεσσαλικών προϊόντων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει σταθερά την προσπάθεια κατοχύρωσης όλο και περισσότερων τοπικών προϊόντων ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Μετά την κατάθεση φακέλων για 12 προϊόντα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, η Περιφέρεια με νέα προγραμματική σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, βρίσκεται σε διαδικασία διερεύνησης για την υποβολή φακέλων για 8 νέα προϊόντα τα οποία είναι τα εξής:
• Τόνος Αλοννήσου
• Βαμβάκι Θεσσαλίας
• Αγουρέλαιο Πτελεού
• Μαρκάτι (γιαούρτι)
• Χαλβάς Φαρσάλων
• Τσάι Ολύμπου
• Χυλοπίτες Θεσσαλίας
• Σκοπελίτικη τυρόπιτα
Παράλληλα άνοιξε εκ νέου τη διαδικασία διαβούλευσης με παραγωγικούς φορείς, ζητώντας να προσέλθουν με νέες προτάσεις προκειμένου να διευρυνθεί η λίστα των προϊόντων που θα αποκτήσουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Πιστοποίηση Γεωγραφικής Προέλευσης Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ): Διαδικασία, Οφέλη, Υποχρεώσεις και Προοπτικές», στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.