Η Ανάσταση του Κυρίου και ο Εσπερινός της Αγάπης στα Τρίκαλα

Η Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Αθρόα ήταν και φέτος η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας, μικρών και μεγάλων οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κρατώντας λαμπάδες αναμμένες με το ανέσπερο Φως το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας και ακούγοντας το χαρμόσυνο παιάνα της Αναστάσεως ο οποίος παράλληλα αποτελεί και το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου της ζωής επί του θανάτου, το Χριστός Ανέστη.

Το  απόγευμα της Κυριακής 16ης Απριλίου 2023 τελέσθηκε σε Αναστάσιμο κλίμα ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και συμμετεχόντων των περισσοτέρων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, κατά την Παράδοση της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος μοίρασε ως ευλογία στους κληρικούς και τους πιστούς το κόκκινο αυγό ευχόμενος το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!».