Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

«Συμφωνήσαμε μέσα στην ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα και δεσμεύσαμε ένα πόσο 450 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό και η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Ιανουάριο στον αέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε η διαφορά με το τρέχον εγγυοδοτικό θα είναι πως θα έχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις από το τρέχον εγγυοδοτικό, δηλαδή θα οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια και περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο και το δάνειο αυτό θα είναι έως 50.000 ευρώ δηλαδή θα είναι ένα δάνειο που θα απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις

Έκανε γνωστό ότι υπάρχουν σκέψεις από τον Ιανουάριο, το κράτος να αναλάβει να καταβάλει όχι μόνο τους τόκους αλλά και ένα μέρος της δόσης των επιχειρηματικών δανείων.

Το ποσοστό που δε θα επιστρέψουν οι δικαιούχοι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα είναι μεγάλο, τόνισε μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι στόχος είναι να διατηρηθεί η ρευστότητα στην αγορά και σημείωσε ότι επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα πάρουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.