Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου

Εν πληθούση Εκκλησία τελέστηκε απόψε 14 Ιουνίου 2022, ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στην ακολουθία του Εσπερινού, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών Τυρνάβου, χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντος  του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Ο άγων τα σεπτά ονομαστήρια του, Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης, στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην οσιακή βιοτή του Αγίου Ιερωνύμου και τα χαρίσματα που στράτευσε στη διακονία της Εκκλησίας, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Δωρόθεο για την τιμητική του παρουσία και τον κόπο που υπεβλήθη για να έλθει στη Λάρισα από την αρχόντισσα των Κυκλάδων.

Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο Μητροπολίτης Σύρου ευχήθηκε στον εορτάζοντα  Μητροπολίτη  κ. Ιερώνυμο, να έχει άλυπη και καρποβριθή αρχιερατεία, να τον σκεπάζει το μαφόριο της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας που τόσο πολύ υπεραγαπά, ενώ τον συνεχάρη για την προσφορά του τόσο στη Μητροπολιτική του περιφέρεια, όσο και στην Ελλαδική Εκκλησία.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος διένειμε τους ευλογηθέντες άρτους και δέχθηκε τις ευχές του ιερού κλήρου και του πιστού λαού της επαρχίας του.

Ευχόμαστε στον μητροπολίτη τα έτη του να είναι πολλά με υγεία και να έχει κάθε καλό στην Αρχιερατική του διακονία.