Ερημώνουν τα γήπεδα στον Δήμο Φαρκαδόνας – Μόλις 6 οι ενεργοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σε σύνολο 18 κοινοτήτων – διαμερισμάτων

Ερημώνουν τα γήπεδα στον Δήμο Φαρκαδόνας – Μόλις 6 οι ενεργοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σε σύνολο 18 κοινοτήτων – διαμερισμάτων

Η οικονομική κρίση και τα μνημόνια των τελευταίων ετών έχουν φέρει πολλές κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες πάρα πολύ πίσω και το ενδιαφέρον σε μικρές κοινότητες αλλά και μεγαλύτερες έχει ατονίσει και σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν πλέον ομάδες έστω ποδοσφαίρου , εκεί όπου άλλοτε σε κάθε χωριό υπήρχε ομάδα και αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα, μια διέξοδος για τους νέους και όχι μόνο. Τα χωριά έσφυζαν από ζωή και ο αγώνας για την ομάδα της περιοχής το Σαββατοκύριακο κέντριζε το ενδιαφέρον και αποτελούσε πόλο έλξης για τους κατοίκους. Ήταν μια από τις κύριες δραστηριότητες.

Πλέον αυτό τείνει να εκλείψει και οι κύριες αιτίες είναι το οικονομικό αδιέξοδο που έφερε την έλλειψη ενδιαφέροντος για το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα στην επαρχία αλλά και η έλλειψη ανθρώπινου αθλητικού δυναμικού όπου σε περιοχές όπως ο Δήμος Φαρκαδόνας είναι αποτέλεσμα της μεγάλης μετανάστευσης για μια καλύτερη ζωή. Έτσι λοιπόν το ποδόσφαιρο πέρασε σε απραξία .

Είναι χαρακτηριστικό το στατιστικό πως από τις 18 κοινότητες-διαμερίσματα του Δήμου Φαρκαδόνας, από τα 18 χωριά μικρά και μεγάλα, ομάδες ποδοσφαίρου διατηρούν πλέον μόνο 6. Οι υπόλοιπες 12 κοινότητες δεν διαθέτουν πια ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Από την Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνας συνεχίζουν να διατηρούν ποδοσφαιρικούς συλλόγους οι : A E Φαρκαδόνας (η οποία επανήλθε μετά από απραξία 4 ετών), ο Ηρακλής Ζάρκου και η Μπάρτσα Γριζάνου. Δεν έχουν ομάδες οι Πηνειάδα, Παναγίτσα, Κεραμίδι, Διάσελλο, Αχλαδοχώρι.

Από την Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, συνεχίζουν να διατηρούν ποδοσφαιρικούς συλλόγους οι : Διγενής Οιχαλίας, Θύελλα Πετρωτού. Δεν έχουν ομάδες η Κρήνη, ο Κλοκοτός και οι Γεωργανάδες.

Από την Δημοτική Ενότητα Πελινναίων συνεχίζει  να διατηρεί ποδοσφαιρικό  σύλλογο μόνο ο Α Ο Ταξιαρχών. Δεν έχουν ομάδες η Νομή, ο Πετρόπορος, τα Σερβωτά και η Φανερωμένη.

Η στατιστική εικόνα που προαναφέραμε είναι ενδεικτική του τι επικρατεί πλέον και στα ποδοσφαιρικά τοπικά πράγματα. Άμα προσθέσουμε και την πανδημία του κορωνοϊού η οποία έχει κλείσει τα ερασιτεχνικά γήπεδα και την δράση εδώ και καιρό , τα προβλήματα και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα αυξηθούν…