Έρχεται νέο σύγχρονο κτίριο στο κέντρο της Λάρισας που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Στο μέλλον παραπέμπει και αφού προηγηθεί επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης, την αξιοποίηση του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Ασκληπιού, στο κέντρο της Λάρισας, για την ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει τις υγειονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α, το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής, Λάρισας, πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης»,  Κυρ. Βελόπουλος.

Στην απάντηση του υπουργείο Εργασίας επισημαίνονται μεταξύ άλλων:
1. Σύμφωνα με το πενταετές και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του Φορέα, το οικόπεδο επί της οδού Ασκληπιού 29 στην Λάρισα προορίζεται για οικοδόμηση προκειμένου να καλύψει το σύνολο των στεγαστικών αναγκών του Φορέα στην πόλη.
2. Για το υπόψη οικόπεδο έχει εκπονηθεί μελέτη σε επίπεδο οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε, αφενός λόγω του διαχωρισμού των διοικητικών και υγειονομικών υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και αφετέρου λόγω της έλευσης της κρίσης.
3. Για την αξιοποίηση του οικοπέδου, με σκοπό τη στέγαση των υπηρεσιών του Φορέα, απαιτείται επικαιροποίηση της εν λόγω μελέτης.