Επιδότηση καυσίμων: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα -Τι πρέπει να κάνετε

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα καυσίμων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, αφού είναι αναγκαίο να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα και να εκδοθεί η απαραίτητη ΚΥΑ.

 Διαδικασία: Η  επιδότηση καυσίμων θα γίνει με μια ηλεκτρονική κάρτα, όπως έγινε στο freedom pass, η οποία θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης. Για όσους δεν έχουν smartphone το ποσό θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν  στην πλατφόρμα  που θα δημιορυγηθεί  στο gov.gr. Ο δικαιούχος θα πρέπει να εμφανίζεται στους ιδιοκτήτες του οχήματος, το οποίο, ωστόσο, θα μπορεί να δηλώνεται μόνο μια φορά.  Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα εντός τριμήνου.

Ιδιοκτησία οχήματος -συνιδιοκτησία:
Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει ένα όχημα (θα συμπεριλαμβάνονται οι συνδικαιούχοι). Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, επιλέξιμα είναι φορολογικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρω. Εάν το πρώτο αυτοκίνητο είναι στο όνομα του ενός συζύγου και το δεύτερο αυτοκίνητο στο όνομα του άλλου συζύγου μπορούν να επιδοτηθούν και για τα δύο, αρκεί το οικογενειακό τους εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα παραδείγματα που δίνει το υπουργείο Οικονομικών:
Με 2,10 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή,ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,88 ευρώ.
Με 2,20 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,98 ευρώ.
Mε 1,95 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,73 ευρώ