Εορτή Κατηχητικών Σχολείων εν όψει των Χριστουγέννων

Στη κατάμεστη από παιδιά αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 το απόγευμα η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου οι νέοι και νέες των νεανικών συνάξεων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα από τραγούδια και χορούς που απέδωσαν θαυμάσια.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μανώλης, ο οποίος μίλησε για τον σπουδαία γιορτή των Χριστουγέννων και για τα μηνύματα που μέσα στην υλική εποχή που ζούμε τείνουν να χαθούν. Αλλά σημείωσε ότι εκδηλώσεις όπως αυτές κρατάνε την φλόγα της πίστης ζωντανή.

Η εορτή άρχισε με το Κοντάκιο των Χριστουγέννων από την παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία απέδωσε στη συνέχεια θαυμάσιους ύμνους του Δωδεκαημέρου υπό τη διεύθυνση του π. Σπυρίδωνος Σπύρου.

Ακολούθως το χορευτικό του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου χόρεψε κάλαντα του Δωδεκαημέρου υπό τη διεύθυνση της κ. Ευαγγελίας Γρηγορίου.

Σειρά είχε η Χορωδία της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πυργετού η οποία τραγούδησε κάλαντα του Δωδεκαημέρου με μαέστρο την κ. Δήμητρα Καλλιάρα.

Ακολούθως τα Κατηχητικά Σχολεία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων παρουσίασε τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο 4ος Μάγος» υπό τη διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Πλαστάρα.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπός μας έκλεισε πατρικά την εκδήλωση ευχόμενος τα Χρόνια Πολλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τύμπας με την βοήθεια όλων των στελεχών του τομέα νεότητος της Μητροπόλεως.