Ενσυναίσθηση αγνοείται…

Δεκατέσσερις ημέρες πριν η χώρα μας έζησε το πιο φρικτό δυστύχημα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις. Ένα δυστύχημα που μας ανέσυρε μνήμες από τα ατυχήματα των Τεμπών και του Μαλιακού. Ζωές νέων παιδιών έφυγαν τόσο άδικα γιατί το κράτος συνεχίζει να φέρεται ανάλγητα και άδικα.

Δυστυχώς όμως για κάποιους, ούτε τέτοια οδυνηρά γεγονότα δε στάθηκαν ικανά για να τους κάνουν να νοιώσουν την πραγματικότητα.

Εθισμένοι σε ένα ρυθμό, με αποκλειστικό σκοπό την πολίτικη επικράτηση.

Παρά το μεγάλο εθνικό πένθος και το βαρύ κλίμα που επικρατούσε σε κάθε γωνιά της πατρίδας, κάποιοι (ευτυχώς ελάχιστοι) και στο νομό μας συνέχισαν το πρόγραμμα τους.

Παρά το άτυπο σιωπητήριο των κομμάτων από τις προεκλογικές εμφανίσεις των στελεχών τους, ορισμένοι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις φωτογραφιζόμενοι μάλιστα για το βδομαδιάτικο πολιτικό τους ντεφιλέ.

Η κοινωνία σφαδάζει και η συμμετοχή των πολιτικών και των πολιτευόμενων απαιτείται να είναι ουσιαστική και παραγωγική.

Συνεπώς κρίνουμε ως μάλλον άστοχη παντελώς τη συνέχιση του προγράμματος του κυρίου Σιμορέλη, έχοντας προτεραιότητα να φωτογραφηθεί με τους επίσημους τόσο στον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Πύλης, αλλά και για την αγαπημένη συνήθεια του, να «συζητά» τα προβλήματα των χωριών συνοδεία μεγάλης παρέας και φυσικά τσίπουρου και μεζέδων.

Αγαπητέ Χρήστο μάλλον η ανάγκη για επικράτηση και επιστροφή στα έδρανα κάπου σε έκανε να χάσεις τις δύσκολες μέρες που περνούμε θρηνώντας όλοι μαζί τις χαμένες ψυχές των παιδιών που όλοι εσείς που ασκήσατε διοίκηση θα πρεπε να έχετε προστατέψει.

Οι δικαιολογίες και οι εύκολες λύσεις σε καθετί που μένει βαθειά ριζωμένο και τοξικό σε αυτό το επικίνδυνο για τον πολίτη κράτος στέρεψαν και συμπεριφορές που για ακόμα μια φορά δείχνουν μόνο προσωπικές επιδιώξεις ως προτεραιότητα θα τιμωρηθούνε.

Η κοινωνία έστειλε μήνυμα και κάποιοι δυστυχώς ήταν εκτός δικτύου.

Οι νέοι άνθρωποι βγαίνουν μπροστά και σύντομα το νέο μήνυμα που θα εκπέμψουν (ναι αυτό της κάλπης) θα είναι το πικρό ποτήρι και το τέλος της διαδρομής για όλους όσους βλέπουν την πολιτική ενασχόληση χωρίς καθήκον και ενσυναίσθηση στις επιταγές του σήμερα.