Ένα όνειρο που άργησε….

Ένα όνειρο που άργησε αλλά σε 3 χρόνια θα είναι πραγματικότητα. Αλήθειες και ψέματα…
Όλοι μας διαβάζοντας πριν λίγες ημέρες στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, νιώσαμε αίσθημα χαράς και ικανοποίησης για τη γνωστοποίηση της υπογραφής της σύμβασης για την έναρξη των έργων και την ολοκλήρωση του βορείου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65.
Σκόπιμο όμως κρίνεται να ξεκαθαρίσουμε κάποιες αλήθειες σχετικά με την πορεία προς την ολοκλήρωση του έργου: Ο φάκελος έχει κατατεθεί για έγκριση στην Ευρωπαϊκή επιτροπή ήδη από τον Ιανουάριο του 2019. Τελικώς έπειτα από 20 μήνες οι κύριοι της κυβέρνησης κατόρθωσαν να πάρουν την πολυπόθητη έγκριση.
Επίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να αποσπάσει τη δέσμευση του παραχωρησιούχου για παραίτηση του από τις δαπάνες λειτουργίας των 38 εκατ. Ευρώ για το βόρειο τμήμα του Ε65 κάτι που είχε πετύχει ήδη και για το νότιο τμήμα, το οποίο βρίσκεται υπό υλοποίηση από το 2019.
Συνεπώς, η νυν κυβέρνηση καλό θα ήταν να παραδειγματιστεί από αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση αλλά και το αχρείαστο καπέλο των 38 εκατ. Ευρώ που εύλογα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, όπως η τωρινή για τη χώρα μας, γεννά ερωτηματικά.
Ας προχωρήσει και στα επόμενα έργα ταχύτερα και χωρίς στημένες τυμπανοκρουσίες.
Έστω και χωρίς καμία αναγνώριση από την πλευρά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη συμβολή όλων όσων εργάστηκαν για να μπορούμε να φτάσουμε σήμερα, στην πολυπόθητη υπογραφή της σύμβασης του έργου.
Χαιρετίζουμε την έναρξη εργασιών και αναμένουμε σύντομα να προχωρήσουν και επόμενα αναπτυξιακά βήματα για τη χώρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ
Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας