Εξώδικο στο Δήμαρχο από τον Χρήστο Σταμόπουλο

Δημοτική Κίνηση ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κλέφτες και βάνδαλοι  στο Δήμο Φαρκαδόνας!

(Σεβόμενοι το τριήμερο εθνικό πένθος , τον  ανείπωτο πόνο και τη δικαιολογημένη οργή σύσσωμου του ελληνικού λαού για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών δημοσιοποιούμε, με ολιγοήμερη καθυστέρηση, το παρόν κείμενο που μας υπενθυμίζει ότι και η Τοπική Εξουσία -εκτός απ’ την Κεντρική- διαπνέεται από καθεστωτικές νοοτροπίες  και βίαιες συμπεριφορές. Μόνο η ενεργοποίηση και η συμμετοχή του Λαού μπορούν να καταφέρουν την πραγματική αλλαγή των συσχετισμών και να δώσουν αξία στις ζωές μας.)

Κανείς δεν το περίμενε. Ωστόσο κάποιοι, μην αντέχοντας ίσως τη δημοτική κριτική και δημοκρατική αντιπαράθεση ιδεών και προτάσεων για να πάει μπροστά ο Δήμος μας, προχώρησαν σε βαρβαρότητες. Βαρβαρότητες που σοκάρουν. Έκλεψαν ή κακοποίησαν πινακίδες ανακοινώσεων της Κίνησής μας που είχαν αναρτηθεί σε πλατείες των χωριών.

Η αρχή του κακού έγινε στην Οιχαλία. Με τροχό (!) έκοψαν σύρριζα τα πόδια της μεταλλικής πινακίδας ανακοινώσεων και εν συνεχεία την εξαφάνισαν. Η δεύτερη κλοπή πινακίδας σημειώθηκε στον Πετρόπορο. Στη Φαρκαδόνα κακοποίησαν και παραμόρφωσαν με μίσος άλλη πινακίδα.

Για τις παραπάνω παράνομες πράξεις, που συνιστούν και ποινικά αδικήματα, τόσο για τους φυσικούς, όσο και τους ηθικούς αυτουργούς, το Α.Τ. Φαρκαδόνας μας δήλωσε ότι αγνοούσε το γεγονός και τους δράστες, ενώ η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμιά εξήγηση ούτε έκανε οποιαδήποτε ενημέρωση.

Για αυτό επιδώσαμε εξώδικη δήλωση στον Δήμαρχο Σπύρο Αγναντή, η οποία έχει ως εξής:

«Ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Πάσης Αρχής

 ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

με Επιφύλαξη Δικαιωμάτων μας

 Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου (Α.Μ. 89 του Δ.Σ. Τρικάλων), επικεφαλής της Δ.Κ. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ως υποψηφίου Δημάρχου Φαρκαδόνας, κατοίκου Οιχαλίας, κιν. 6977ΧΧΧΧΧΧ

ΠΡΟΣ

 τον Σπύρο Αγναντή, Δήμαρχο Φαρκαδόνας και κάτοικο Οιχαλίας, κιν. 6972ΧΧΧΧΧΧ

Όπως γνωρίζετε, σε κάθε περίπτωση οφείλετε να γνωρίζετε, την τρέχουσα εβδομάδα στον Δήμο μας, σημειώθηκαν κλοπές και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, που συντάραξαν την περιοχή μας.

Απ’ όσο γνωρίζουμε οι δράστες παραμένουν προς το παρόν άγνωστοι στις Αρχές. Κλιμάκιο της Δημοτικής Κίνησής μας επισκεπτόμενο προς τούτο το Α.Τ. Φαρκαδόνας μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι ουδέν γνωρίζουν για τις συγκεκριμένες κλοπές και λοιπά ποινικά αδικήματα, που ωστόσο θα ερευνήσουν το θέμα.

Είμαστε ένας μικρός Δήμος και όπως καταλαβαίνετε τα παράνομα και ανίερα τούτα συμβάντα διαδόθηκαν αστραπιαία και στα 18 χωριά που συναποτελούν τον Δήμο μας.

Είναι φανερό πως οι κλέφτες πρέπει να αποκαλυφθούν, να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη το ταχύτερο δυνατό. Τούτο συνιστά πράξη δικαιοσύνης και θα αποτελέσει μάθημα παραδειγματισμού, ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

Πιο συγκεκριμένα.

Την Τρίτη 21-2 κλιμάκιο της Κίνησής μας τοποθέτησε στην πλατεία Φαρκαδόνας την πρώτη μεταλλική πινακίδα ανακοινώσεων (stand) δύο όψεων, με την πρώτη όψη να καλύπτεται από φωτογραφία του υποψηφίου μας Δημάρχου Φαρκαδόνας Χρήστου Σταμόπουλου και η δεύτερη με κείμενα και ανακοινώσεις προς διάδοση των θέσεων της Κίνησής μας.

Την ίδια ημέρα (21-2) παρόμοια ακριβώς stands τοποθετήσαμε στις κεντρικές πλατείες των Τ.Κ. Γριζάνου, Οιχαλίας και Πετρωτού.

Την επομένη (δηλαδή 22-2) ίδια stands τοποθετήσαμε στις πλατείες των Τ.Κ. Ταξιαρχών και Πετροπόρου.

ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ:

Γνωρίζετε κάτι για τους άνω κλέφτες και καταστροφείς ξένης ιδιοκτησίας και δη πινακίδων ανακοινώσεων δημοτικής κίνησης, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν χάριν της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών και της δημοκρατίας απ’ το υστέρημα κυρίως φτωχών συνδημοτών μας;

Μήπως έχετε ξεκινήσει έρευνες για την ανεύρεση των κλεφτών κ.λπ. και, αν όχι, πότε σκοπεύετε να προβείτε σ’ αυτές;

Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε απ΄ τη Δημοτική Αρχή όπως εντός πέντε (5) ημερών το αργότερο να μας απαντήσετε ρητά για τα παραπάνω ή να μας ενημερώσετε για τα τυχόν αποτελέσματα των ερευνών σας.

Περαιτέρω θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι επιφυλασσόμεθα ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μας και δη:

α) Να προσφύγουμε στις Εισαγγελικές Αρχές, καταθέτοντας έγκληση, μήνυση, μηνυτήρια αναφορά ή κάθε άλλο νόμιμο μέσο, προκειμένου να διωχθούν ποινικά οι τελέσαντες τις ως άνω αξιόποινες πράξεις εγκληματίες είτε απλά φυσικά πρόσωπα είτε ως φορείς δημόσιας ή τυχόν δημοτικής εξουσίας.

β) Να προσφύγουμε στην Αστική Δικαιοσύνη και να αιτηθούμε κάθε αποζημίωση για υλικές ζημιές ή χρηματική ικανοποίηση για προκληθείσα ηθική βλάβη, τόσο στη Δ.Κ. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όσο και στα φυσικά πρόσωπα που τη στελεχώνουν (γιατί τρωθείσα είναι και η δική τους τιμή και υπόληψη).

γ) Να προσφύγουμε σε οποιαδήποτε άλλη αρμόδια δημόσια, δημοτική, αστυνομική ή και ευρωπαϊκή αρχή.

Το παρόν κείμενο θα ηδυνάμεθα να επιδώσουμε σε σας και διά της καταθέσεως και πρωτοκολλήσεως στον Δήμο, ωστόσο επιλέξαμε την αποστολή του διά εξωδίκου δηλώσεως, διότι σε περίπου δέκα (10) πρωτοκολληθείσες αιτήσεις μας εντός του τελευταίου έτους και απευθυνόμενες σε σας και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ουδεμία απάντηση λάβαμε. Προφανώς σκόπιμα!

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον Σπύρο Αγναντή, Δήμαρχο, κάτοικο Οιχαλίας, Τ.Κ. 42300, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Φαρκαδόνα, 26-2-2023

Ο ΑΙΤΩΝ

(ως επικεφαλής της Δ.Κ. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Φαρκαδόνας  στις προσεχείς δημοτικές εκλογές 8-10-2023)»

Η τρομοκρατία, οι κλοπές και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση στα χωριά μας!