Εξαιρετικές οι λαϊκές συγκεντρώσεις σε Γριζάνο και Κρήνη

Εξαιρετικές λαϊκές συγκεντρώσεις έκανε την τρέχουσα βδομάδα σε Γριζάνο και Κρήνη, αντίστοιχα, η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Η νέα Δημοτική Κίνηση με τις συγκεντρώσεις αυτές ξεπέρασε τις προσδοκίες. Το καφενείο στο Γριζάνο γέμισε ασφυκτικά. Δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ αρκετοί δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα. Ο κόσμος άκουσε με προσοχή την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Φαρκαδόνας Χρήστου Σταμόπουλου, για να πάρουν στη συνέχεια τον λόγο αρκετοί κάτοικοι του χωριού που αναφέρθηκαν στη νέα φτώχεια που αγκαλιάζει μεγάλα τμήματα των πολιτών, τη μαζική εγκατάλειψη του τόπου απ’ τους νέους, την παντελή απουσία και απραξία της Δημοτικής Αρχής (πολλοί δεν γνώριζαν καν το όνομα του Δημάρχου!), που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βάζει πρόστιμα στους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μποναμάς των 3 χιλιάδων ευρώ πρόστιμο που έστειλε ξαφνικά ο Δήμαρχος σε κάθε κτηνοτρόφο και η δέσμευση του λογαριασμού του για οφειλές του παρελθόντος για τους στάβλους, που οι Δημοτικές Αρχές πολλάκις τους είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υφίστανται πλέον!

    Το πρόστιμο στους κτηνοτρόφους απ’ τον Δήμο υπήρξε το θέμα που άναψε τη συζήτηση. Ο επί δεκαπενταετία πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Γριζάνου Βασίλης Παναγιώτου ανέλαβε να οργανώσει άμεσα συγκέντρωση όλων των κτηνοτρόφων, με τη συμμετοχή του Χρήστου Σταμόπουλου (που είναι και δικηγόρος), προκειμένου το άδικο πρόστιμο να καταργηθεί.

    Μετά τη δίωρη ζωηρή και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όλοι ένιωθαν πιο αισιόδοξοι και με διάθεση να αγωνιστούν, μαζί με την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για τη λύση των προβλημάτων τους.

    Εξόχως ενδιαφέρουσα, σε ζωντάνια και αριθμό των θεμάτων που συζητήθηκαν (απουσία δημοκρατίας, ενεργειακή φτώχεια και νέα φτώχεια, εξαφάνιση Δημοτικής Αρχής, μετανάστευση νέων, εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα, επικίνδυνο γεφυράκι προς Παναγίτσα, εγκατάλειψη Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ.λπ.) υπήρξε και η συγκέντρωση της Παρασκευής στην Κρήνη, σε καφετέρια που γέμισε από κόσμο.

    Ο προβληματισμός ήταν έντονος, η ανησυχία για το μέλλον μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη η απαξίωση στις Εξουσίες, κεντρική, περιφερειακή και τοπική.

    Ταυτόχρονα όλοι σχεδόν συμφώνησαν με τις ιδέες, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις προγραμματικές διακηρύξεις που φέρνει στον τόπο μας η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Παρόντες στη λαϊκή συγκέντρωση της Κρήνης ήταν και γνωστοί δημοσιογράφοι, πρώην Κοινοτάρχης, αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, που εξέφρασε την ευαρέσκειά του τόσο για την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όσο και για τους μακρόχρονους ριζοσπαστικούς αγώνες, προσωπικά του υποψήφιου Δημάρχου Χρήστου Σταμόπουλου.

    Οι δύο λαϊκές συγκεντρώσεις, σε Γριζάνο και Κρήνη, που μας δέχτηκαν όπως η διψασμένη γη το νερό της βροχής, αποτελούν παρακαταθήκη και αναπτέρωση του ηθικού μας για τη συνέχιση του αγώνα μας, με μεγαλύτερη ακόμα ένταση, μέχρι τη νίκη της Κίνησής μας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και το άνοιγμα νέας σελίδας στον ταλαιπωρημένο Δήμο μας.

     Ίσως είναι πρόωρο ακόμη να το πούμε, αλλά οι μέχρι τώρα περιοδείες μας στα χωριά του Δήμου, η πορεία μας μέσα στο Λαό, που θα συνεχιστεί ακατάπαυστα δείχνουν ότι είναι εφικτό να συντριβούν οι παλιές αμαρτωλές παρατάξεις του κατεστημένου και η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (μια Κίνηση πέρα για πέρα ανεξάρτητη και με λειτουργία αμεσοδημοκρατική) να κερδίσει τις εκλογές απ’ την πρώτη Κυριακή με τον Χρήστο Σταμόπουλο να ανακηρύσσεται ο  επόμενος Δήμαρχος Φαρκαδόνας.

*(φωτό αρχείου)