«Εξαφάνιση» Δημοτικής Αρχής! Μπορείτε να βοηθήσετε;

Πέντε ολόκληρους μήνες απραξίας μετρούν ήδη οι σεισμοπαθείς της δημοτικής ενότητας Ζάρκου, ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό του Μαρτίου.

Η αδιαφορία και η απραξία της Δημοτικής Αρχής Αγναντή είναι κάτι περισσότερο από οφθαλμοφανής, σημειώνουν οι κάτοικοι του χωριού.

Και ενώ η επιτροπή που συστάθηκε από το Δήμο προκειμένου να καταγραφούν και να εκτιμηθούν οι ζημιές οικοσκευών, έδρασε άμεσα τις ημέρες όπου οι κάμερες και τα κανάλια, οι πολιτικοί και οι βουλευτές έκαναν αυτοψία ιδίοις όμμασι, εντούτοις οι φάκελοι βρίσκονται ακόμη στα ράφια του Δημαρχείου Φαρκαδόνας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν έχουν καν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων.

Επιπρόσθετα, καμία κατεδάφιση δεν έχει πραγματοποιηθεί παρά το γεγονός πως ακατάλληλες έχουν χαρακτηριστεί αρκετές οικίες.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν στο Farkadonaday.gr οι σεισμοπαθείς κάτοικοι του Ζάρκου καθώς και ιδιαιτέρως απογοητευμένοι από την «εξαφάνιση»  της Δημοτικής Αρχής και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ένα ζήτημα τόσο σημαντικό για τους ίδιους.

Την ίδια στιγμή στον Τύρναβο το άοκνο ενδιαφέρον του Δημάρχου αλλά και οι διαρκείς ενέργειες του προαναφερθέντος προς το συμφέρον των δημοτών είχε ως αποτέλεσμα τη μερική αποζημίωση των σεισμοπαθούντων καθώς και την έναρξη κατεδάφισης των ακατάλληλων κτηρίων.

Άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας αιτούνται οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του χωριού. Αποζημιώσεις όλων των πληγέντων από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατεδαφίσεις κτηρίων ακατάλληλων αλλά και εκπρόσωπο του Δήμου ικανό να λύσει απορίες όσων τα σπίτια κρίθηκαν είτε κατεδαφιστεα είτε επισκευάσιμα, απαιτούν οι κάτοικοι του Ζάρκου.

Κύριοι του Δήμου, ακούει κανείς;;;;