Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα σενάρια για τον β’ γύρο

Τα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου έχουν ήδη πέσει πάνω στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη διαμόρφωση των χθεσινών τελικών ποσοστών, ορισμένοι εκτιμούσαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ίσως δεν θα επιθυμούσε να γίνει η εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής και ότι θα αποδεχόταν την ήττα του.

Ωστόσο, όσοι παρακολουθούν τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν στις επιλογές του.

Και μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να πορεύεται προς την ερχόμενη Κυριακή με έναν «αέρα» σχεδόν 10 μονάδων διαφοράς από τον Γιώργο Παπανδρέου, όμως, στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του Παύλου Χρηστίδη, του Παύλου Γερουλάνου και του Χάρη Καστανίδη θα κατευθυνθούν προς εκείνον.

Η πρωτιά Ανδρουλάκη δείχνει ότι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ του αναγνώρισαν ότι δεν έφυγε ποτέ από το κόμμα, πως έμεινε στα δύσκολα και πως στο τέλος επέλεξε μια πιο ήπια γραμμή απέναντι στη Γεννηματά, δημιουργώντας μια πιο ενωτική διάθεση.

Πρόθεση από την πλευρά του ευρωβουλευτή είναι να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση, χωρίς αποκλεισμούς, ακόμη και για τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Από εκεί και πέρα δεν διαφαίνεται διάθεση παραίτησης από κανέναν – πράγμα που σημαίνει ότι οι χαμένοι θα διεκδικήσουν την παρουσία τους την επόμενη μέρα , ως τάσεις. Και πάλι, εντός και όχι εκτός κόμματος.