Εκλογές 2023: Τις επόμενες μέρες «κλειδώνει» η ημερομηνία – Ο παράγοντας «Τέμπη» και το παρασκήνιο

Mπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έχει επιβάλλει “σιωπητήριο” στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εκλογές και να έχει στρέψει την προσοχή του στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όμως στο παρασκήνιο ο προβληματισμός για τον χρόνο της εκλογικής μάχης είναι διάχυτος.

Ήδη, η 9η Απριλίου, ως η ημερομηνία για να στηθεί η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, φέρεται να έχει “καεί”. Κι αυτό γιατί ως την Κυριακή των Βαϊων μένουν μόλις 5 εβδομάδες και πλέον οι περισσότερες εισηγήσεις είναι στη λογική ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη χρονική απόσταση από το τραγικό δυστύχημα.

Όπως αποκάλυψε χθες το newsit.gr, τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στο πολιτικό σκηνικό η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, έβαλε δυνατά στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες την εισήγηση οι κάλπες να στηθούν τον Μάιο και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου, χωρίς να αποκλείεται και η Κυριακή 14 Μαΐου.

Και καθώς η κάλπη της απλής αναλογικής δεν προβλέπεται να βγάλει ούτε αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά ούτε και κυβέρνηση συνεργασίας, οι δεύτερες κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής αναμένεται να στηθούν στις 2 Ιουλίου, μετά το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων.