Εισηγητής για την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος τοποθετήθηκε για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας. Ο Τρικαλινός βουλευτής να σημειώσουμε ότι αποτελεί μέλος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής από τον Ιούλιο του 2019.
Αυτή τη φορά, ο κ. Λιούτας ανέλαβε να διαχειριστεί και να περιγράψει στην Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής, το ζήτημα της διαχείρισης των αγροτικών αποβλήτων στην πατρίδας μας.
Ο Θανάσης Λιούτας, και ως γεωπόνος ασφαλώς, με την αναγκαία κατάρτιση και γνώση, περιέγραψε το ζήτημα της εισήγησης, εξήγησε το υφιστάμενο καθεστώς, επεσήμανε τις νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 και παρουσίασε και τις προβλέψεις, όπως αυτές υφίστανται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Τόνισε την αναγκαιότητα της συνεχούς αναβάθμισης της ευρωπαϊκής πολιτικής πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο άπτεται και της αναγκαίας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των – εκτεταμένων, δραματικών και τραγικών πολλές φορές – συνεπειών της κλιματικής κρίσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό κείμενο της Επιτροπής, αποτελεί τη σύνοψη των συνολικών συνεδριάσεων, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί εντός του έτους.
Η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος παράγει ένα σημαντικό έργο καθ’όλη τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών συνόδων, τονίζει πάντοτε ο Θανάσης Λιούτας.
Ο Θανάσης Λιούτας στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, κατά τα οποία θητεύει στη συγκεκριμένη επιτροπή, πολλές φορές μέσα από τις τοποθετήσεις του, ενώπιον των πλέον σχετικών φορέων της χώρας μας, αλλά και ενώπιον διεθνών και ευρωπαϊκών ερευνητικών φορέων, υπογραμμίζει, συζητά και αναδεικνύει την ανάγκη για προώθηση όλων των αναγκαίων έργων στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας, εδώ στον Νομό Τρικάλων, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση στην πράξη των δυσμενέστατων επιπτώσεων που μπορούν να δημιουργήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη πλέον τη διάρκεια του έτους.
Ειδικότερα για την περιοχή μας, η οποία συχνά «τραυματίζεται» από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα έργα και οι υποδομές για την πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρών, θεομηνιών και άλλων ακραίων φαινομένων είναι πάρα πολύ σημαντικά.