Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο που έδινε από το 2020. Ο «Νιόνιος», όπως τον αποκαλούσαν αγαπημένοι φίλοι και θαυμαστές, σφράγισε με τη μουσική του πολλές γενιές και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο ελληνικό τραγούδι.
Γεννημένος το 1944 στη Θεσσαλονίκη, εγκατέλειψε τη Νομική για να αφοσιωθεί στη μουσική. Από τα πρώτα του βήματα συνδύασε με μοναδικό τρόπο την ελληνική παράδοση με διεθνείς μουσικές επιρροές, όπως αυτές των Μπομπ Ντίλαν και Φρανκ Ζάπα. Πολιτικά ενεργός, φυλακίστηκε κατά τη διάρκεια της Χούντας και τα τραγούδια του συχνά είχαν έντονο κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο.
Στη διάρκεια της μακράς του πορείας, συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες, παρουσίασε τηλεοπτικές εκπομπές και αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τις ζωντανές εμφανίσεις του. Το καλοκαίρι του 2024 τιμήθηκε στο Rockwave Festival για το σύνολο του έργου του.
Ήταν παντρεμένος με την Άσπα Αραπίδου και είχε δύο γιους και δύο εγγονούς. Η τελευταία του δημόσια παρουσία έγινε το 2025 με την παρουσίαση του βιβλίου του «Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα».
Ο Διονύσης Σαββόπουλος αφήνει πίσω του ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και μια τεράστια κληρονομιά που θα συνεχίσει να εμπνέει.
👁️ Το άρθρο αυτό προβλήθηκε 770 φορές.