Δήμαρχος Φαρκαδόνας: Σε σκληρή γλώσσα η απάντηση του στον Μεριβάκη

Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής απαντά με σκληρή γλώσσα στον  επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θανάση Μεριβάκη για όσα προσάπτει στη δημοτική αρχή αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα.

Για μία ακόμα φορά ο κος Μεριβάκης ψεύδεται προσπαθώντας να σταματήσει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη και την εκτέλεση έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

Ναι, κύριε Μεριβάκη ετοιμάσαμε μια μελέτη για την αποχέτευση του Γριζάνου.

Ναι, κύριε Μεριβάκη καταθέτουμε ολοκληρωμένο φάκελο για χρηματοδότηση ενός έργου προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ναι, κύριε Μεριβάκη μέσα στα πλαίσια της μελέτης αποχέτευσης Γριζάνου λύνουμε και το πρόβλημα λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού στην Οιχαλία.

Εσείς Κύριε Μεριβάκη, επί των ημερών σας απαξιώσατε ένα έργο (βιολογικός καθαρισμός Οιχαλίας) που ενώ έχει περαιωθεί (φυσικά όχι επί των ημερών σας), δεν φροντίσατε για την έκδοση νέων περιβαλλοντικών όρων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ο Δήμος μας, με την επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε πάρει από προηγούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αγνοώντας τα μικροπολιτικά πρόσκαιρα συμφέροντα αποφασίσαμε και περαιώσαμε την μελέτη αποχέτευσης Γριζάνου χωρίς να έχουμε χρηματοδοτικό εργαλείο όταν την προκηρύξαμε.

Οι πληρωμές για τις οποίες αναφέρεστε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είχαν πιστοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε διάστημα πολύ μεγαλύτερο του ενός έτους.

Αν εφαρμόζαμε ανακοπή στην πληρωμή των πρώτων πιστοποιημένων εργασιών, ο κίνδυνος που ελλόχευε ήταν να σταματήσει ο Ανάδοχος και να μην μπορούμε να καταθέσουμε πρόταση για την κατασκευή του έργου έχοντας ολοκληρώσει τη μελέτη.

Χάριν αυτής της μελέτης έχουμε ένα έργο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, έτοιμο- ώριμο για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιπλέον όπως γνωρίζουν οι δημότες μας κατασκευάζουμε το έργο αποχέτευσης της Φαρκαδόνας, έργο το οποίο στέλνει τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό της Οιχαλίας.

Αν δεν φροντίζαμε να εκδώσουμε νέους περιβαλλοντικούς όρους στη μελέτη που αναφέρεται ο κος Μεριβάκης, το έργο της αποχέτευσης Φαρκαδόνας θα ήταν κυριολεκτικά στον αέρα.

Θα είχαμε δηλαδή έτοιμους τους σωλήνες αποχέτευσης, χωρίς να έχουμε την απαραίτητη άδεια λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού.

Μπορείτε να κοιμάστε ήρεμος Κύριε Μεριβάκη.

Ο Δήμος μας δεν θα επιβαρυνθεί ούτε με 1 ευρώ.

Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου και της μελέτης με το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Απλά, για μια ακόμη φορά κύριε Μεριβάκη, δείξατε πόσο αδίστακτος είστε, προτιμώντας να μην υλοποιηθεί κανένα έργο στο Δήμο σας, χάριν της μικροπολιτικής σας.

Να είστε σίγουρος ότι με αυτά τα τερτίπια σας, δε θα μας εμποδίσετε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τα έργα για το Δήμο μας.

Μπορείτε να κοιμάστε ήρεμος…..