Δικαιολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις πάλι

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη»

(φωτό αρχείου)

Για μια ακόμα φορά στο έλεος των πλημμυρών και της έλειψης αντιπλημμυρικών έργων οι αγρότες της περιοχής του δήμου Φαρκαδώνας. Δικαιολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις πάλι, για να κρυφτεί η διαχρονική εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης,της σημερινής και των προκατόχων της, αλλά και της τοπικής διοίκησης (περιφέρια – δήμος) που δεν έχουν στην προταιρεότητά τους την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του δήμου Φαρκαδώνας.

Οι πλημμύρες στο δήμο Φαρκαδώνας που καταστρέφουν τις καλλιέργειες των αγροτών κάθε χρόνο (δύο και τρεις φορες) υπενθυμίζουν με τον χειρότερο τρόπο τις τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και της τοπικής διοίκησης που διαχρονικά δεν σκύβουν στο πρόβλημα.Δεν αποτελούν λύση τα λιγοστά έργα και οι όποιοι καθαρισμοί παραποτάμων και ρεμάτων γίνονται.

Σήμερα με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να παρθούν μέτρα και να γίνουν αντιπλλημυρικά και άλλα έργα που θα προστατεύουν ζωές και περιουσίες. Πολιτική βούληση και κονδύλια χρειάζονται.

Λέμε όχι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης.

Καλούμε τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής να μην δείξουν άλλη ανοχή και αναμονή στην κοροϊδία. Εδώ και τώρα να διεκδικήσουν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας,άμεση καταγραφή και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ “Η ΑΝΟΙΞΗ”