ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ …. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΩΣ ΌΤΟΥ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ, ΑΠΟΚΑΣΤΑΘΕΙ, ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ.

Το Σάββατο 20/04/24 η “Κίνηση Πολιτών Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας” είχε δύο σημαντικές συναντήσεις.

Η πρώτη με κλιμάκιο της “ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ” και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, κύριο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον καθηγητή πανεπιστημίου Θεσσαλίας κύριο Νικήτα Μυλόπουλο, την κυρία Ζωή Ακριβούλη και την Έλενα – Όλγα Χριστίδη.

Και η δεύτερη με την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη καθώς και με την Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων. Επίσης στην συνάντηση παραβρέθηκε το μέλος της ΚΠΕ Λώρεν Κασσοπούλου.

Και οι δύο συναντήσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα τόσο για τις συνέπειες της καταστροφικής θεομηνίας στον Δήμο μας, όσο και για ολόκληρη την Θεσσαλία.

Ενδεικτικά αναλύθηκαν από τον κύριο Μυλόπουλο,τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν τόσα χρόνια, αν και είχαν γίνει μελέτες και προβλέψεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και θα πλήττουν την Θεσσαλία τα επόμενα χρόνια και μάλιστα έγινε αναφορά από μέρος του ότι τα έργα που απετάσσοντε κατά κόρον από τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι τα αντιπλημμυρικά έργα.

Για το τι πρόκειται να γίνει σχετικά με την διαχείριση των υδάτων…..

Από την ψυχολόγο κυρία Χριστίδη έγινε αναφορά για την μεθοδευμένη καθυστέρηση των αποζημιώσεων των πληγέντων με σκοπό την οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση των ανθρώπων της περιοχής μας.

Από την κυρία Ευαγγελία Λιακούλη έγινε αναφορά στο πώς όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αναδείξουμε τα προβληματα του τόπου μας, το ότι δεν πρέπει να δεχτούμε μετεγκαταστάσεις οικισμών διότι αυτό ταυτόχρονα θα υποβαθμίσει την αξία τόσο των οικισμών όσο και των κτημάτων μας και ότι θα φέρει όλα τα αιτήματα στην Βουλή από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε πολύ σοβαρά τα αιτήματα, δίκαια και συνεχάρη την Επιτροπή της Κίνησης για την σωστή ομαδοποίηση ανά υπουργείο και φορέων έτσι ώστε να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο με τις επερωτήσεις που θα καταθέσουν στην Βουλή. Επίσης ζήτησε να υπάρξει κοινό μέτωπο με τους βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού Τρικάλων για να αναδειχθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Η “Κίνηση Πολιτών Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας”στα παραπάνω είναι απόλυτα σύμφωνη,θα συζητήσει και θα αναδείξει όλα αυτά τα θέματα και στα υπόλοιπα κόμματα διότι στον αγώνα μας,τους θέλουμε όλους συμπαραστάτες και αρωγους.Η κίνηση Πολιτών Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας καλεί πρωτίστως όλους τους δημότες Φαρκαδόνας να είναι συμπαραστάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξη όλων αυτών των προβλημάτων της περιοχής μας,γιατί πρόκειται για προβλήματα τα οποία δυστυχώς δεν θα τελειώσουν με την καταβολή των αποζημιώσεων ή την αποκατάσταση των γεωτρήσεων κλπ.

Αλλά για προβλήματα τα οποία θα τελειώσουν μόνο αν θωρακιστει καλά η περιοχή μας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και γίνουν ΑΜΕΣΑ όλα τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ …. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΩΣ ΌΤΟΥ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ, ΑΠΟΚΑΣΤΑΘΕΙ, ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ.