Δάσκαλε που δίδασκες…

Τελικά είναι γεγονός πώς οι παλιές ρήσεις βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή και στο παρόν.

Εν προκειμένω αναφερόμαστε σε όσα ακούγονται για την κρίση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν λίγες ημέρες μαθαίνουμε πώς οι καταθέτοντας αίτηση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών του κόμματος, καλέστηκαν από την οργάνωση για να τεθεί ένα πλάνο της δραστηριότητας τους εφεξής.

Οι κακές γλώσσες λένε πως η συνάντηση αυτή είχε ως αντικείμενο να τεθούν περιορισμοί στους εν δυνάμει υποψηφίους που εδώ και αρκετό καιρό κατά μόνας περιοδεύουν σε φορείς και χωριά.

Άραγε είναι κακό κάτι που μοιάζει φυσιολογικό;

Δυστυχώς κάποιοι της παλιάς φρουράς βλέπουν με άγχος και φόβο τη νέα κατάσταση στη νέα εποχή ενός ανοιχτού ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να δημιουργήσουν προσκόμματα στην πορεία των πιθανών υποψηφίων προς τις κάλπες αρα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί τη νίκη.

Αυτό όμως που μας κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως έπειτα από την συνάντηση αυτή ο πρώην βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης περιόδευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου είχε συνάντηση με το διοικητή του ιδρύματος αλλά και την ΟΜ Νοσοκομείο όπου συναντήθηκε με μέλη του συντονιστικού.

Η ερώτηση λοιπόν που τίθεται εύλογα είναι η εξής.

Άραγε στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Οι περιορισμοί ισχύουν μόνο για τους όψιμους και οι παλιοί έχουν ξεχωριστή μεταχείριση;

Πραγματικά για να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία, με τους χειρισμούς που θέτουν ως προτεραιότητα το κόμμα και την αριστερά, αλλά είναι πασιφανές πως στοχεύουν στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κατευθύνσεων στήριξης όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν γρήγορα και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο χωρίς προσκόμματα και δήθεν αριστερές κορόνες να δώσει τη μάχη των εκλογών με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι αριστερές παλιοκουμουνιστικές πρακτικές της εποχής του ποσοστού μπαίνω δε μπαίνω στη Βουλή.

Ο χρόνος θα δείξει αν ο καιρός αλλάζει τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος τον καιρό και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταφέρει να κάνει πράξη τη διεύρυνση της βάσης του και όχι απλά να την ευαγγελίζεται μόνο ψηφοθηρικά ψαρεύοντας στα θολά νερά του εκλογικού σώματος της καντροαριστεράς.