Χριστουγεννιάτικος αλμυρός κορμός με τυριά, αλλαντικά, σταφίδες μυρωδικά & μαρμελάδα πορτοκάλι

30΄ εκτέλεση
6 μερίδες

Υλικά

200 γρ.φέτα
200 γρ.ανθότυρο
300 γρ.τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
100 γρ.γραβιέρα
200 γρ.ψιλοκομμένα αλλαντικά (σαλάμι, ψητό ζαμπόν κτλ.)
1 κ.σ.ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.γ.ψιλοκομμένο θυμάρι
½ κ.γαποξηραμένος δυόσμος
100 γρ.σταφίδες
1 κ.γ.μαρμελάδα πορτοκάλι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκα μυρωδικά
κόκκους ροζ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και το ανθότυρο. Πατώντας τα με ένα πιρούνι τα πολτοποιούμε, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα, τη μαρμελάδα, τα μυρωδικά, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς και πιπέρι.
  2. Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη τροφίμων και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
  3. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες και ξεφορμάρουμε.
  4. Σερβίρουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι, κόκκους ροζ πιπεριού και φρέσκα μυρωδικά.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε και μπλε τυρί, περίπου 50g και να σερβίρουμε με κράκερ, αλμυρά μπισκότα και παξιμάδια.