Χάιδος: Χωρίς τους αγρότες και τους παραγωγούς η Θεσσαλία θα ρημάξει…

Επί τη 98η επέτειο από την Αγροτική και Λαϊκή Εξέγερση της 2ας Φεβρουαρίου 1925, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Χάιδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει πως οι αιτίες αυτής της εξέγερσης είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ.

«Σημερινή ημέρα μνήμης…
Επέτειος για την αγροτική εξέγερση των Τρικάλων.
Οι αιτίες αυτής της εξέγερσης είναι σήμερα πιο επίκαιρες απο ποτέ.
Αμοιβές των εργατών χαμηλές , με την εργασία ημερησίως να ξεπερνά τις 10 ώρες και φυσικά η Κυριακή σπανίως ήταν αργία . Παράλληλα , το μεγαλύτερο μέρος της γης στα χέρια των λίγων.
Σήμερα λοιπόν οι αγρότες βιώνουν μια επανάληψη της ιστορίας. Τεράστια κόστη παραγωγής και έκρηξη τιμών στην ενέργεια τους αφήνουν στο τέλος μόνο ατελείωτες ώρες εργασίας στο χωράφι και φυσικά συσσωρευμένα χρεη.
Το μεγαλύτερο μέρος της γης σήμερα υποθηκευμένο στους σύγχρονους τσιφλικάδες, τα funds και τις εισπρακτικές εταιρίες.
Βέβαια όπως και τότε , οι αγρότες για την κυβέρνηση είναι αόρατοι. Καμία μέριμνα για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων όπου οι τράπεζες αρνούνται να εφαρμόσουν , χωρίς καμία τιμωρία.
Για την επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου μισόλογα , καθυστερήσεις και θα δούμε πριν τις εκλογές να το χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες ως μέσο εκβιασμού για άλλη μια φορά…
Δεσμεύομαι να σταθώ δίπλα τους , γιατί η περιφέρειά μας είναι μια περιφέρεια που χωρίς τον αγρότη και τον παραγωγό θα ρημάξει σύντομα…».